-1 C
Podgorica
8.02.2023.

Francuski mediji: Navijači u Kataru se žale na klimatizaciju na stadionima

Klimatizacija stadiona jedno je od kontroverznih tema Svjetskog prvenstva u Kataru, jer radi punom parom od početka takmičenja bez obzira da li su utakmice tokom dana ili večeri, prenio je danas francuski radio Frans enfo.

Na stadionima se čuje tiho brujanje motora klima uređaja koji se nalaze ispod sjedišta na tribinama ili na zidovima, i iz njih izlazi hladan vazduh.

“Morao sam da idem na vrh tribine gdje je manje hladno. Ima mnogo klima uređaja, da je prosto nepodnošljivo”, rekao je jedan kanadski navijač francuskom radiju.

Organizatori Mundijala su ograničili temperaturu na oko 22 stepena Celzijusa na stadionima, iako spolja nije neka velika razlika. Tako je na utakmici Francuska-Australija bilo spolja 25 stepeni.

Navijači koji su rekli da se smrzavaju na utakmicama, savjetovali su da se nose jakne, dok su se neki našalili na društvenim mrežama da nije potrebno imati frižider za vodu, dovoljno je staviti bocu ispod sedišta gdje je ventilacioni otvor za klima uređaje.

Pariski list Mond prenio je danas da stanovnici Katara imaju običaj da uključe klimatizaciju u javnom prevozu, restoranima, supermarketima, dok neki bogataši imaju klima uređaje na otvorenom, ka pristupima plažama.

Svjetsko prvenstvo u fudbalu se održava u zimskim mesecima u Kataru umjesto tradicionalnog perioda od juna do jula. Organizatori su pomjerili period održavanja takmičenja zbog zabrinutosti od visoke ljetnje temperature.

Katar je potrošio milijarde dolara na izgradnju sedam klimatizovanih stadiona Svjetskog prvenstva na otvorenom.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime