6.9 C
Podgorica
6.12.2023.

Formiranje zajedničke komisije Crne Gore i Saudijske Arabije za realizaciju projekata u oblasti turizma

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastao se danas sa delegacijom Ministarstva turizma Kraljevine Saudijske Arabije koju predvodi ministar Ahmed Al Kateb.

“Otvaranje amabasade Crne Gore u Rijadu daće pozitivan impuls jačanju bilateralne saradnje i u tom cilju neophodno je u najkraćem roku preduzeti neophodne altivnosti, saglasni su sagovornici “, saopšteno je iz kabineta Vlade.

Spajić je predstavio je ministru turizma Saudijske Arabije program rada 44. Vlade sa akcentom na projekte u turizmu koji mogu biti predmet buduće saradnje dvije zemlje.

Foto: Gov.me

Ministar Al Kateb je čestitao premijeru Spajiću na izboru Vlade i kazao da Saudijska Arabija Crnu Goru doživljava prijateljskom zemljom. On je predsjedniku Vlade uputio i zvaničan poziv princa Mohameda bin Salmana da posjeti Rijad.

“Bilateralni sporazum o saradnji u turizmu pruža dobru osnovu koju treba nadgrađivati konkretnom saradnjom. U tom kontekstu ministar Al Kateb pozvao je Crnu Goru da dostavi predloge infrastrukturnih projekata tamošnjem Fondu za razvoj. Postoji obostrano interesovanje za intenziviranje komunikacije u tom smislu “, poručeno je sa sastanka.

Susretu je prisustvovao ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović sa kojim je dogovoreno formiranje zajedničke komisije Crne Gore i Saudijske Arabije za realizaciju projekata u oblasti turizma.

Foto: Gov.me
- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime