35.9 C
Podgorica
14.07.2024.

Evropski tim za Nikšić podnio predlog za razrješenje Kovačevića

Klub odbornika “Evropski tim za Nikšić” podnio je Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića zbog izazivanja osjećaja straha i nesigurnosti kod građana Nikšića.

“… usljed držanja sramotne besjede na Grahovcu, dana 13. 06. 2024. godine u kojoj je pozvao na obračun sa onima koji misle drugačije od njega i njemu sličnih i koji ih ne smatraju braćom, kao i zbog širenja nacionalne i vjerske mržnje u kontinuitetu”, navodi se u saopštenju odbornika Evropskog tma za Nikšić.

Navode da u prilog tome da je osjećaj straha i ugroženosti građana opravdan govori citat iz Kovačevićevog obraćanja: “A ako neko neće da budemo braća, ako neko hoće više da liči na Turke, onda, bogami, u budućnosti prema njemu ćemo kao i prema Turcima postupati”.

“Prijetnje građanskoj Crnoj Gori iz usta Kovačevića, i ne prvi put, koje su svojstvene portparolima fašizma i raspirivačima mržnje, zahtijevaju hitno razrješenje dotičnog. Da je naša inicijativa opravdana i ima pravno utemeljenje, pokazuje i reakcija Višeg državnog tužilaštva u Podgorici koje je protiv Kovačevića formiralo predmet”.

Dodaju da je osuda obraćanja stigla sa svih relevantnih adresa u državi Crnoj Gori, civilnog sektora, građanskih aktivista, reisa Islamske zajednice, predstavnika manje brojnih naroda u Crnoj Gori, ambasade Turske u Crnoj Gori, pa i od Kovačevićevih koalicionih partnera..

Od njih, ističu, očekuju djela, a ne riječi…

“… kako bi se sa mjesta predsjednika Opštine Nikšić razriješio neko ko je nedostojan bilo koje javne funkcije, a ne prvog čovjeka grada koji je uvijek važio za grad intelektualaca, ljudi od integriteta i dostojanstva, a ne grad u kome predsjednik širi vjersku i nacionalnu mržnju, i poziva na strahotu”, zaključili su.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime