26 C
Podgorica
18.06.2024.

Etički odbor MUP-a će se izjasniti o snimku policijskog nasilja nakon postupka pred unutrašnjom kontrolom

Etički odbor MUP-a oglasio se povodom video zapisa koji se pojavio u medijima i na društvenim mrežama, na kojem se vidi policijski službenik Sektora granične policije kako upotrebljava fizičku silu prema državljaninu Albanije. To tijelo nije imao uvid u video objavljen juče, 21.02. već samo video zapis objavljen 17. januara, ističe se u saopštenju.

Kako navode, imajući u vidu da je i Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije pokrenulo postupak u skladu sa svojim nadležnostima, Etički odbor je na sjednici 20. februara zauzeo stav da se o ovom predmetu izjasni nakon okončanja postupka pred unutrašnjom kontrolom.

“Ovo iz razloga što unutrašnja kontrola ima veći opseg nadležnosti, te može saslušati policijske službenike, uzeti izjave, prikupiti dodatne podatke, koje će Etički odbor cijeniti i u konačnom dati mišljenje”, navode iz Etičkog odbora MUP-a.

Kako su pojasnili, video zapis ovog događaja pojavio se u medijima 17. januara 2023. godine.

“Istog dana predsjednica Etičkog odbora uputila je ostalim članovima inicijativu za ocjenu etičnosti postupanja policijskih službenika Sektora granične policije. Prva sjednica Etičkog odbora nakon ove inicijative održana je 23. januara i članovi su razmatrali predmet, odnosno analizirali tada dostupni video snimak. Radi uvida u sve okolnosti Etički odbor je zatražio dopunu dokumentacije od strane Sektora granične policije. Spisi predmeta formirani u odnosu na postupanje policijskih službenika uredno su dostavljeni Etičkom odboru od strane SGP, a koje je Etički odbor razmatrao na sjednici održanoj 20. februara ove godine”, navodi se u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime