15.9 C
Podgorica
28.05.2024.

Erdogan: Turska nije zastrašena prijetnjama Zapada

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je ta zemlja preduzela trgovinske mjere kako bi primorala Izrael da primijeni odluku Međunarodnog krivičnog suda (ICJ) o prekidu vatre i da pusti povećanu količinu humanitarne pomoći u Gazu, napominjući da Ankara nije zastrašena prijetnjama Zapada zbog ove odluke.

Govoreći na skupu koji je organizovalo Nezavisno udruženje industrijalaca i poslovnih ljudi (MUSIAD) u Istanbulu, Erdogan je rekao da je jedini cilj Turske odluke da zaustavi trgovinu sa Izraelom da primora premijera Benjamina Netanijahua da se pridržava odluka o prekidu vatre, prenosi Dejli sabah.

On je napomenuo da Turska zna da će je Zapad “napasti” zbog zaustavljanja trgovine sa Izraelom, ali, kako je istakao, nije zastrašena i neće odustati.

-Mi ćemo stajati uspravno. Svjesni smo da je ono što trenutno radimo ispravna stvar. Ako se danas ne zauzmemo za ove ljude (Palestince), ko će se zalagati za nas ako doživimo nešto slično u budućnosti? – rekao je turski predsjednik.

On je istakao da će cilj Turske biti ispunjen kada se postigne prekid vatre i dovoljna količina humanitarne pomoći uđe u blokiranu palestinsku enklavu.

-Potez Turske biće primer za druge zemlje -, rekao je on i dodao da Turska nije u sukobu sa bilo kojom zemljom u regionu.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime