6.9 C
Podgorica
6.12.2023.

Epl će olakšati razmjenu poruka između operativnih sistema iOS a Android

Kompanija Epl saopštila je da će promijeniti svoj sistem slanja poruka da bi olakšala komunikaciju između korisnika koji imaju njen operativni sistema iOS sa Guglovim Androidom.

U pitanju je usvajanje RCS standarda za dopisivanje, a ova funkcija će biti pokrenuta ažuriranjem sledeće godine. Kako su rekli iz Kupertina, RCS standard donosi širok spektar funkcija u iMessage stilu prilikom dopisivanja između iPhone i Android korisnika.

Gugl i Samsung već neko vrijeme vrše pritisak na Epl da ovo učini, dok je Tim Kuk odbijao da to uradi. U izjavi za 9to5Mac, portparol “jabuke” je rekao da kompanija vjeruje kako će RCS ponuditi bolju interoperabilnost za dopisivanje na više različitih platformi.

RCS donosi mnoge iMessage funkcije, što uključuje potvrde o pročitanim porukama, indikatore kucanja, fotografije i videozapise visokog kvaliteta, i još mnogo toga.

iMessage ostaje platforma za razmjenu poruka koja se koristi za svu komunikaciju između onih koji imaju iPhone, a RCS će jednostavno zamijeniti SMS i MMS, koji će biti “rezerva”, kaže Epl.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime