22.6 C
Podgorica
16.06.2024.

Đurović: Za rekonstrukciju Vlade ne treba čekati jesen

Poslanik Nove srpske demokratije Dejan Đurović smatra da za rekonstrukciju 44. Vlade ne treba čekati jesen, s obzirom na rezultate koje je do sada postigla parlamentarna većina, jer će, kako smatra, ulazak koalicije „Za budućnost Crne Gore“ samo osnažiti izvršnu vlast.

Đurović je u razgovoru za „Dan“ najavio i nova zakonska rješenja, kao što su zakoni o Vladi i Skupštini.

“Rezultati koje je ostvarila koalicija na vlasti u perodu od formiranja većine u parlamentu i same Vlade vrlo su dobri, što pokazuju i pohvale koje stižu sa svih međunarodnih adresa”, rekao je poslanik Nove srpske demokratije.

On naglašava da realizacija popisa, koja je bila na zadovoljstvo svih, pokazuje da Crna Gora mora nastaviti putem pomirenja koje zagovaraju i koji nema alternative.

“Povećanje penzija na zadovoljstvo desetine hiljada građana koji su dobili znatno povećanje pokazuje da se počinju ispunjavati i obećanja data građanima u predizbornim kampanjama. Kompletiranje Sudskog savjeta, izbor sedmog sudije Ustavnog suda, vrhovnog državnog tužioca i guvernerke Centralne banke Crne Gore nešto je što crnogorski parlament nije uradio u prethodna dva saziva”’ istakao je Đurović.

On najavljuje i donošenje zakonskih rješenja u crnogorskom parlamentu.

“ Siguran sam da će predsjednik parlamenta Andrija Mandić požuriti u izradi zakona o Skupštini i Vladi, a ako uzmemo u obzir produktivnost ovog skupštinskog saziva, možemo ih uskoro očekivati na dnevnom redu “, rekao je Đurović.

On naglašava da su svi ovi rezultati samo dokaz da je nova skupštinska većina radila onako kako je i obećala građanima i ispunila očekivanja svih.

“ Ovako ubrzano djelovanje i pozitivni rezultati parlamenta i same Vlade daju nam za pravo da mislimo da za rekonstrukciju Vlade ne treba čekati jesen”,kazao je Đurović.

Osnažićemo Vladu

Obrazlažući stav koalicije „Za budućnost Crne Gore“ da za rekonstrukciju Vlade ne treba čekati jesen, Đurović kaže da će rekonstruisana vlada biti znatno stabilnija.

“ Naša ocjena je da ulazak koalicije „Za budućnost Crne Gore“ može samo osnažiti Vladu i dati joj posebnu energiju i uticati na njenu stabilnost. Siguran sam da će naša kadrovska rješenja, koja su se pokazala odličnim i kod izbora direktora velikih državnih kompanija, u ministarstvima koja su precizirana sporazumom, biti motorna snaga rekonstruisane vlade”, rekao je Đurović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime