8.9 C
Podgorica
22.02.2024.

Đurović: Timonije istinski prijatelj Crne Gore i njenih građana

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović primila je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Francuske u Crnoj Gori, NJ.E. Kristijana Timonijea.

Predsjednica Đurović je istakla da se ambasador Timonije pokazao kao istinski prijatelj Crne Gore i njenih građana, koji je doprinio jačanju saradnje u mnogim oblastima, a naročito pospješivanju evropskog puta naše zemlje.

Govoreći o bilateralnim odnosima, predsjednica Skupštine je potencirala potrebu skorog otvaranja Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost i iskazala zahvalnost zbog odluke Francuske da isti bude izgrađen u Podgorici.

“Zahvalni smo Vladi Francuske koja je pozitivno odgovorila na zahtjev vlasti Crne Gore i stavila na raspolaganje Nacionalnu agenciju za bezbjednost informacionih sistema (ANSSI) za pomoć u otkrivanju, analizi i sanaciji posljedica sajber napada u Crnoj Gori”, kazala je Đurović.

Ambasador Timonije je zahvalio predsjednici Đurović na prijemu i dobroj i konstruktivnoj saradnji koju su ostvarili u proteklom periodu, te pohvalio značajnu ulogu koju je predsjednica Skupštine imala u veoma izazovnom vremenu za Crnu Goru.

“Crna Gora će i dalje imati punu podršku Francuske u procesu evropskih integracija, ali i u drugim oblastima od obostranog interesa”, istakao je Timonije.

Sagovornici su se saglasili da evropski put Crne Gore nema alternativu, te da je neophodno da u narednom periodu donosioci odluka koji će činiti novu Vladu i parlament učine sve kako bi se proces učlanjenja u Evropsku uniju ubrzao i kako bi građani što prije osjetili sve benefite pripadnosti klubu najuspješnijih država svijeta.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime