32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Đurović: Rekonstrukcija Vlade doprinijela bi stabilnosti

 

Poslanik NSD-a Dejan Đurović kazao je u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore da očekuje da će se na sjutrašnjoj sjednici Parlamenta ponovo većinski izglasati podrška izmjenama i dopunama Zakona o Sudskom savjetu i sudijama i Zakonu o nacionalnom javnom emiteru – Javnom medijskom servisu, koje je na ponovno odlučivanje vratio predsjednik države Jakov Milatović.

“Zahvalni smo na želji predsjednika Crne Gore i on je imao pravo da ne potpiše taj akt ali siguran sam da će i sjutra jednoglasno dobiti podršku za ove zakone i da to neće predstavljati problem. Milatović ima pravo da ne potpiše zakon, ali ništa nijesmo dobili sa tim osim što smo izgubili na vremenu”, istakao je Đurović.

Govoreći o najavljenoj rekonstrukciji Vlade, kaže da, da je on na mjestu Spajića, do rekonstrukcije bi došlo sjutra.

“Može se očekivati da novi članovi vlade iz ZBCG učinili da ta vlada bude utegnutija, da vlada dobije na ozbiljnosti i sigurnosti. Ovo su ipak sve mladi ljudi. I mislim da bbi sa izborom kandidata, a mi znamo ko je iz NSD-a, najbolje što smo mogli da ponudimo. Ukoliko bih ja bio na mjestu Spajića, rekonstrukciju bih izvršio sjutra”, istakao je Đurović.

Smatra da bi rekonstrukcija Vlade doprinijela stabilnosti.

“Iako ne mislim da je Vlada nestabila. Problem sa jednim ministrom ne znači da Vlada ne funkiconiše, Reakcija Jakova Milatovića o izlasku iz PES-a je zakašnjela. On je kao predsjednik svih građana trebalo da izađe istog dana. S obzirom da Milatović ima puna usta demokratije, očekvao sam da će prvog dana kada sjedne u fotelju predsjednika reći da ga nijesu glasali samo simpatizeri PES-a, i možda je bilo ispravno da odmah napusti”, kaže Đurović.

Dodaje da odluka da jedan ministar ne zadovoljava koncept premijera nije destabilizirajuća za vladu.

Iako nije poznato kad će doći do sjednice na kojoj bi se glasali o smjeni ministra pravde Andreja Milovića, Đurović kaže da će čuti argumnete obje strane. Kaže da odluku o tome hoće li Milović imati priliku da govori u Skupštini donosi kolegijum Skupštine, a ne sam predsjednik Skupštine Andrija Mandić, ali naglašava da je Mandić postavio standarne demokratičnosti u Parlamentu.

“Sačekaćemo da čujemo argumente i MIlovića i Spajića. Predsjednik Vlade ima pravo da predloži razrješenje ministra ukoliko ne funkcioniše u skladu sa njegovim timom. Mora se priznati da je rad Milovićev bio turnbulentan”, istakao je Đurović.

Podsjetio je da je Milović govorio da ukoliko Predrag Šuković ostane na čelu SPO on neće biti ministar.

“Od ministra pravde uvijek očekujete smireniost, jasan stav, preiznost, a kod Milovića čini se da nije bilo toga. Morate uzeti u obzir i da je on mlad čovjek, i da impulsivnost dolazi iz mladosti, ali ministar pravde mora da oda utisak ozbiljnosti, povjeranja…”, istakao je Đurović.

Komentarišući sporni govor prvog čovjeka Opštine Nikšić Marka Kovačevića, protiv kojeg je i formiran predmet, Đurović kaže da se protivi “izvlačenju iz dijela teksta ili iz konteksta nekoliko rečenica”.

“Čini mi se da je četiri dana nakon govora Marka Kovačevića, reakcija bila upravo na dan vjerskog praznika muslimanske vjerske zajednice, i čini se da je to urađeno namjerno. Nijesam od onih koji se negativno izraze o nekoj izjavi dok je ne pročitam. Znate kave su bile žestoke izjave Mila Đukanovića i Danijela Živkovića, a sve se završio bez velike pompe. Kovačević je govorio u kontekstu same borbe na Grahovcu koja je evidentno bila protiv osvajača. Bilo je i onih koji su osudili na način da nijesu pročtali cijelu izjavu”, istakao je on.

Kaže da je siguran da će državni organi kad pogledaju čitav govor Kovačević odlučiti da nije bilo nikakvog osnova

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime