22 C
Podgorica
24.09.2023.

Đurišić: Upozoravao sam da se ne stvara ToMontenegro, pokazalo se da može da posluje gore i od Montenegro Airlinesa

Dugogodišnji direktor Montenegro Airlinesa Zoran Đurišić saopštio, kako prenose Vijesti, je da je Vlada zatvaranjem te kompanije “uništila jedan od najboljih projekata u istoriji Crne Gore” i da je otvaranjem ToMontenegro stvorila “invalidnu kompaniju koja je pokazal da može da se posluje i gore od Montenegro Airlinesa.

“U posljednjih godinu dana sam se više puta javno oglasio, pri čemu ni jednom nijesam demantovan, upozoravajući na jedan od najlošijih poteza Vlade u posljednjim decenijama, a tiče se gašenja Montenegro Airlinesa i formiranja hibrida ToMontenegro. Upozoravao sam kako javnost, tako i premijera (Zdravko Krivokapić) i ministra finansija (Milojko Spajić) da ne ulaze u ovaj katastrofalni projekat, što su oni u potpunosti izignorisali, ne uvažavajući niti jedan smisleni argument koji sam im dao, a koji proizilazi iz mojeg višedecenijskog iskustva iz oblasti vazduhoplovstva. Doveli su svoje prijatelje, vazduhoplovne analfabete i uništili jedan od najboljih projekata u istoriji Crne Gore, stvarajući jednu invalidnu kompaniju, koja je pokazala da može da se posluje i gore od Montenegro Airlinesa”, naveo je Đurišić.

On je istakao da je Montenegro Airlines još 2016/17 godine bio zreo za stečaj, te da nijesu postojali nikakvi argumenti da se kompanija u takvom stanju brani.

“Međutim pogrešan redosljed ishitrenih poteza, koji su proizvod neznanja ili političkih interesa doveo je do 5,5 miliona gubitaka sa svega jednim avionom, gubitka od 500.000 putnika, i ustupanja oko 50 miliona eura prihoda kompaniji iz susjedne države. Poređenja radi, Montenegro Airlines kojim sam rukovodio, je za 19 godina i flotom od 7 aviona imao ukupni gubitak od 19 miliona eura, pa je i laiku jasno o čemu se ovdje radi”, zaključio je Đurišić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime