30.9 C
Podgorica
24.07.2024.

Đurišić: Nema potrebe da uvozimo direktora Air Montenegra, imamo adekvatan kadar

Nekadašnji direktor Mintenegro Airlinesa Zoran Đurišić smatra da nema potrebe za angažovanjem direktora avio kompanije Air Montenegro iz inostranstva, jer Crna Gora ima “više nego adekvatnog kadra” za tu poziciju.

On je za CdM izjavio da Crna Gora već 30 godina ima sopstvenu avio kompaniju, koju su stvarali i unaprjeđivali profesionalci iz Montenegro Airlinesa, pa je krajnje nepotrebno uvoziti kadrove iz inostranstva za poziciju direktora nacionalne avio kompanije Air Montenegro.

Đurišić je rekao da primjećuje da je konkurs za novog prvog čovjeka nacionalne avio kompanije jedna od aktuelnih tema, kao i da postoji značajno interesovanje za tu poziciju.

Đurišiće je podsjetio da je nedavno “za neki od crnogorskih medija govorio da se radi o jednoj od najodgovornijoh i najkompleksnijih pozicija u Crnoj Gori, za koju je neophodno ogromno znanje i višedecenijsko iskustvo iz oblasti vazduhoplovstva”.

On je dodao da je desetak vrlo iskusnih profesionalaca iz Montenegro Airlinesa učestvovalo je u stvaranju četiri avio kompanije u drugim državama, od kojij je svaka bila pripremljena za najbezbjedniji nivo vazdušnih operacija.

“Ono što želim da naglasim, je da se mora sprovesti detaljna analize poslovanja Montenegro Airlinesa u periodu od 2013. godine kao Air Montenegra u posljednjih godinu dana, gdje se uz učešće državnih istražnih organa mora ustanoviti kako je došlo do ukupnih gubitaka od 250-300 miliona eura. Postoji previše nepoznanica, koje u krajnjem pričinjavaju ogromnu štetu crnogorskom budžetu i društvu uopšte”, rekao je Đurišić za CdM.

Nekadašnji direktor Montenegro Airlinesa kaže da dok se na daju jasno odgovori na ta pitanja, postupak izbora Izvršnog direktora predstavlja ulaženje u novi neizvjesnost.

“Tačnije, ljudi koji o ovome odlučuje, morali bi postupak odložiti do daljnjega, kako bi se konačno stvari počele raditi na ispravan način”, zaključio je Đurišić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime