26.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Đukanović: Srbija bila platforma za ruske interese na Zapadnom Balkanu

U intervjuu za prištinsku televiziju KTV predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da je Srbija bila platforma za ruske interese na Zapadnom Balkanu.

On je rekao da je to doprinijelo da na Zapadnom Balkanu ožive oni koji su bili ruski interesi, što je predstavljalo svojevrsnu platformu za ostvarivanje ruskih interesa u ovom regionu.

Crna Gora je tokom proteklih godina pokazala da iako je teritorijalno i populacijski mala država, uspjela da odbrani svoje vrijednosti i da je odbranila svoje pravo na slobodno izabere budućnost“, rekao je on.

Govoreći o, kako je novinar KTV naveo prijetećim porukama Srbije vezanim za nastojanja Kosova da postane članica NATO, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da ne odobrava prijeteće riječi i zna da se na taj način ne rješavaju problemi u međusobnim odnosima.

Ovo je uvijek, kao i sada u rusko-ukrajinskom slučaju, bio samo put komplikacija i stvaranja traume, što bi samo otežavalo povratak na političku arenu i dolazak do rješenja koje uvijek može biti samo političko”, kazao je Đukanović.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime