29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

Drama na letu za Split: Putnik pokušao da nasilno uđe u pilotsku kabinu

Prava drama odvijala se u nedjelju ujutro na aerodromu Gardermoen u Oslu. Naime, u pilotsku kabinu aviona kompanije Norwegian Air, koji je u 6.50 sati trebalo da poleti za Split, nepoznata osoba pokušala je da na silu uđe u pilotsku kabinu, a kada joj to nije uspjelo, zaključala se u toalet u zadnjem dijelu letjelice.

Norveška policija je kasnije tu osobu identifikovala kao 23-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Motivi za ovaj čin za sada nisu poznati.

Avion je bio pun putnika koji su mahom putovali na odmor u Dalmaciju. Većina njih nije primijetila da se nešto vanredno događa, pa čak ni oni koji su sedjeli naprijed.

„Avion je već bio krenuo i dok se kretao prema dijelu piste za polijetanje, odjednom se zaustavio. Prvo obavještenje pilota bilo je da je došlo do tehničkih problema i da moraju da stanu. Policajci su ušli u prednji dio i nakon kratkog razgovora uputili se nazad, gdje se ovaj bio zaključao. U avionu je nastala frka, svi su htjeli da vide što se dešava, pa se nije moglo dobro uočiti jesu li policajci nasilno ušli u WC ili se taj putnik sam predao. Svakako, trojica policajaca su ga s lisicama na rukama preko piste odveli u zgradu aerodroma“, ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Senad Bišćević, koji je sa suprugom putovao u Vodice.

Kako je naknadno saopštila policija, dotična osoba nije djelovala ni alkoholizovano ni pod uticajem nekih drugih opijata. Za sada se ne zna kakve su joj bile krajnje namjere.

Nakon što su sređene sve formalnosti, novi let za Split uslijedio je oko devet sati. Kompanija se svim putnicima izvinila zbog dvosatnog kašnjenja.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime