14.8 C
Podgorica
17.04.2024.

Dr Fabio Tolledi na Fakultetu vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran!

Zadovoljstvo nam je da vas obavijestimo, da će u utorak 12. marta u KC 201 Engaging space u 18h biti održano predavanje pisca i pozorišnog reditelja predstave Medea Desir dr Fabija Tolledija na temu “Teatar i sukob između mita i tragedije” koje će najaviti otvaranje izložbe Medeja, u 19h takođe u prostoru KC 201 Engaging space, studenata Fakulteta vizuelnih umjetnosti. Izložbu čine radovi studenata III i IV godine FVU, polaznika modula Ilustracija, a izložba je rezultat jednosemestralnog rada na ilustrovanju italijanske predstave Medea Desir, reditelja Tolledija. Studenti su: Isidora Avramović (III)  Jovana Jovanović (III) Petar Đurišić (III) Jana Tešanović (IV) Damjan Vujošević (IV), a izložbu će otvoriti dekanka Fakulteta vizuelnih umjetnosti prof. mr Marija Džoganović, kustoskinja izložbe i profesorka na modulu ilustracija.

Saradnja Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta “Mediteran” Podgorica i Astragali teatra uspostavljena je prošle godine posjetom dijela akademskog kadra Univerziteta, Astragali teatru u Lećeu, koje je rezultiralo potpisivanjem Memoranduma o saradnji dvije institucije i zajedničkim aktivnostima https://aplusme.me/crnogorski-umjetnici-i-predstavnici-organizacija-u-kulturi-u-sluzbenoj-posjeti-italiji/ .

U srijedu 13. marta u ateljeu Fakulteta vizuelnih umjetnosti Univerziteta “Mediteran” Podgorica, sa početkom u 10h, dr Tolledi održaće interaktivnu radionicu “Pozorište slika” sa studentima Fakulteta vizuelnih umjetnosti.

Opis predstave MEDEA DESIR, reditelja Fabija Toledija 

“Tražeći te u tišini, u bijegu, u želji koja se ne usuđuje, u tvojoj ruži, tek procvjetaloj.”

Medeja je priča koju su mnogi pisci kroz istoriju i umjetnici gradili u višestruki mit o izgananoj ženi, ženi strankinji, a pozorišno pisanje predstave MEDEA DESIR se kreće na različitim nivoima: Medeja je žena, divlja strankinja, stvorenje različitosti, koje se opire i voli. Ljubav iznad svake vrijednosti, iznad svakog morala. Ona se opire i bježi, mlada kraljica, čuvarka dubokog i drevnog znanja. Korijen njenog imena je Med, a odnosi se na lijek, lijek koji liječi i truje. Koji može spasiti ili ubiti. Korijen otrova, korijen nečega što se transformiše i mijenja. Medeja, protjerana i stigmatizovana, a njeno slamanje je moguće isključivo kroz njenu strast.  Medeja voli, Medeja voli ljubav, Medeja živi u želji  da uzima, daje  i oblikuje život.

Trejler predstave: https://www.youtube.com/watch?v=EsWVgGRKKrA 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime