15.9 C
Podgorica
16.04.2024.

DPS HN: Festival „Naše more – naše skale” se održava na prostoru gdje mu nije mjesto

DPS Herceg Novi je saopštio da na prostoru gdje mu nije mjesto, na površini ispod Titove vile u Igalu, održava se muzički festival čudnog naziva „Naše more – naše skale“.

“Organizatori su to skratili u davno prepoznato ime „Skale“ i time ušli u zonu za plagiranje imena muzičkog festivala koji je godinama održavan u Herceg Novom. Da je more naše znamo, i bez da nam to neko drugi govori, jedino ako taj drugi nema ambiciju da ga preuzme. Na samom festivalu nema ništa naše. Ni organizator, ni izvođači ni koncept. Jedino se spominje Opština Herceg Novi kao partner festivala, ako je i ona naša. A opština je, kao partner, bila više nego velikodušna. Za festival ne važi ni odluka o radnom vremenu a posebna je priča o buci koju proizvode učesnici festivala. Da se održava muzički festival najbolje su osjetili građani Igala i Tople koji do jutarnjih sati nemaju svoj mir, a ugrožen je i norveški program u Institutu Igalo jer norveški pacijenti konstantno izjavljuju žalbe i najavljuje se prekid ovog programa. Da li je to ono što novom treba? Definitivno ne”, navode u saopštenju.

Kako poručuju, Herceg Novi svakako zaslužuje kulturno-umjetničko muzičke sadržaje ali one koji doprinose njegovoj afirmaciji i čiji sadržaj nikog neće uznemiravati nego zadovoljiti.

“Opština Herceg Novi bi morala to da zna i da svojim partnerstvom ne bude podržavalac programa koji joj nanose štetu. Lijepo bi bilo  da napokon čujemo i mišljenje zvaničnih institucija kulture u Herceg Novom”, navode u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime