6 C
Podgorica
10.12.2023.

Đoković otvoreno o klađenju i penziji

Osnivač Udruženja profesionalnih tenisera (PTPA) i najbolji teniser svijeta Novak Đoković govorio je za zvanični sajt te organizacije o problemima s kojima se moderni tenis danas susreće te pozvao da se preispitaju odluke o finansiranju teniskih turnira koji su povezani s kladionicama.

Kako bi se poboljšala finansijska situacija njegovih kolega, Đoković je pozvao da se više novca od kladionica sa svjetskih turnira daje igračima.

Mnoge turnire sponzorišu upravo kladionice, a Đoković je pozvao organizatore da minimalno 50 odsto novca od sponzora – kladionica odlazi igračima u ruke.

Lično, verovatno ne bih imao sponzora za klađenje na rukavu, ali vjerujem da bi više od 95 posto igrača to učinilo. Podržao bih to, ali ako već nije dozvoljeno, onda igrači zaslužuju makar 50 posto udjela koji turnir dobija od sponzorskih ugovora s kladionicama”, rekao je Đoković.

Dio takvog novca ide na penzioni program za igrače. Ipak, tenis nema jasno definisanu analizu gdje i kako se raspoređuje novac iz poslova s kladionicama, a to je ono za šta će se boriti srpski teniser.

Znam da značajan deo ide na igračku penziju, što uvek podržavam, ali moramo se podsjetiti da pravo na penziju sičete tek kada imate 50 ili 55 godina. Dakle, igrač koji ode u penziju s 30 ili 35 godina, mora čekati više od 20 godina da bi stvarno imao benefite od tih ugovora. To je vjerovatno jedan od najvećih izvora prihoda za tenis uz TV prava. Igrači nisu potpuno svesni i ne „guraju“ dovoljno za pošteno zarađeni udio novca od kladionica. Puno više daju nego što primaju”, dodao je Đoković.

Naglasio je i da tenis mora ostati “čist” te da bi se i sami igrači morali obavezati da ne varaju, da se ne klade i ne budu dio toga, što je strogo zabranjeno.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime