32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Dodik: Svaka generacija srpskog naroda ima svoju Kozaru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Kozara, jedno od mnogobrojnih mjesta monstruoznog stradanja nedužnih Srba, krvava epopeja, te da u istoriji srpskog naroda nije bilo nijedne generacije koja nije doživjela “svoju” Kozaru.

Dodik je, povodom obilježavanja 82 godine od Bitke na Kozari, rekao za Srnu da je legendarna planina Kozara samo jedan od svjedoka srpske muke, patnje i stradanja od njemačkih nacista i ustaša u Drugom svjetskom ratu.

Prema riječima Dodika, o kakvom pogromu i dobro isplaniranom genocidu nad srpskim narodom, djecom, ženama i starcima je riječ, govori i tužna činjenica da su sva sela na Kozari 1942. godine ostala bez muške glave, a da su poslije Drugog svjetskog rata Kozarčani 18 godina čekali na prvog regruta za vojsku.

Na Mrakovici će danas biti obilježene 82 godine od Bitke na Kozari, tokom koje je ubijeno oko 40.000 srpskih civila, a 68.000 je odvedeno u logore, među kojima više od 23.000 djece.

Ceremoniju zajednički organizuju Odbori za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Srpske.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime