30.9 C
Podgorica
24.07.2024.

Dodik: Postoji varijanta da RS sama organizuje izbore

Republika Srpska će na izborima dobiti demokratsku vlast, a postoji i varijanta da sama organizuje izbore, izjavio je danas član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik, prenosi Avaz.ba.

“Nama je izborni proces otrgnut, kao i mnoge druge stvari. Republika Srpska je subjekat izbornog procesa, a na nivou BiH se sastavljamo i niko se ne bira na ovom nivou. To govori o intenciji onih koji su stvarali Dejtonski sporazum da subjektivitet nad izborima preda entitetima”, rekao je Dodik novinarima.

“Čitam ovih dana izjave da ne bi bilo ove krize i da sam kriv što nema dogovora u Federaciji BiH da su lideri Republike Srpske pristali da se član Predsjedništva BiH bira u parlamentu BiH, što je antidejtonski i antiustavno. Znači da smo uvijek krivi, što je nevjerovatno. Na stolu može samo biti ustavan izbor članova Predsjedništva BiH”, rekao je Dodik i naveo da se neće ponašati antiustavno.

Dodik je ponovio da se pitanje imovine neće rješavati na nivou BiH, jer je ovo pitanje riješeno Dejtonskim sporazumom i Ustavom.

“To što sada pokušavaju putem Ustavnog suda da ruše Ustav nećemo prihvatiti”, kategoričan je Dodik.

Komentarišući izbore u Srbiji, Mađarskoj i Sloveniji, Dodik je ocijenio da Srpska ima odlične odnose sa postojećim strukturama u Srbiji i Mađarskoj.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime