33.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Dobrosavljević: Đukanović još nije dobio garancije da može da se izvuče

Demokratska partija socijalista još uvijek vodi polemiku ko će biti kandidat a ono što se zna iz krugova bliskih vrhu DPS-a je da je Milo Đukanović redovno u komunikaciji sa svojim partijskim kolegama. On još uvijek nije dobio garancije da može da se izvuče iz sve priče”, kazao je poliitčki analitičar Vladimir Dobrosavljević, gostujući na Jutarnjem programu Happy televizije.

On je dodao da su imena koja se pominju kao potencijalni kandidati DPS-a Milica Pejanović Đurišić, Nikola Janović, Ivan Vuković i Milo Đukanović.

Đukanović je čovjek koji više odbija nego što privlači. Ne treba ni potcijeniti njegovu realnu moć a to je homogenizacija grupacija unutar DPS-a. Milica Pejanović Đurišić, npr. nije favorit DPS-a. Ona i Vuković su kandidati koji su miliji Zapadnim ambasadama unutar DPS-a. U DPS-u postoji jedna vrsta previranja. Đukanović je došao u situaciju gdje ne odlučuje sam o svojoj sudbini nego mora da pravi jednu vrstu nagodbi sa zapadnim saveznicima jer su oni počeli da ga puštaju niz vodu“, kazao je Dobrosavljević.

On je dodao da je došao period za naplatu dugova zbog tolerancije za funkcionisanje narko kartela i organizovanog kriminala koji je postao bezbjednosni rizik ne samo za region već i za Evropu.

U svakom slučaju, šta god da se desi, DPS ne može da pobijedi. Potpuno je jasno da je DF-ov kandidat, Andrija Mandić, najozbiljniji kandidat. Oni su u roku od 72 sata skupili potpise neophodne za kandidaturu“, podvukao je Dobrosavljević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime