14.9 C
Podgorica
14.04.2024.

Do Kvon će biti smješten u prihvatilište za strance

Južnokorejski državljanin Do Kvon će biti smješten u prihvatilište za strance, kazao je njegov advokat Goran Rodić.

Rodić je kazao da je pet sati trajalo saslušanje Do Kvona u Upravi policije. On je naveo da je južnokorejski državljanin trebalo da postupak ekstradicije čeka i brani se sa slobode.

“Jutros od 9 do 2 popodne trajalo je jedno nezakonito postupanje u Upravi policije prema našem klijentu koji je po sudskoj odluci danas trebao nakon odsluženja kazne zatvora, da postupak ekstradicije čeka i brani se sa slobode jer je sud odredio mjeru kojom mu se oduzima putna isprava. Međutim, izgleda da je stiglo neko naređenje kao što je stglo i naređenje za prethodna dva dana za postupanje VDT-a i hitno postupanje Vrhovnog suda Crne Gore u ovom predmetu a podloga je svakako nezakonito postupanje i po tom nezakonitom današnjem rješenju Do kvon će biti smješten u prihvatilište”, kazao je Rodić.

On je kazao da će podnijeti tužbu Upravnom sudu kako bi oborili rješenje.

“Ali vidjećemo naredih dana kako će se ova rašomonijada odvijati. Neke stvari možemo predvidjeti ali nažalost stanje u cnogorskom pravosuđu je takvo”, kazao je Rodić.

Podsjećamo, Do Kvon je jutros napustio zatvor u Spužu, nakon što mu je istekla zatvorska kazna od četiri mjeseca zbog falsifikovanja ličnih isprava. On je zatim nije priveden u SPO već do inspektora za strance.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime