32.9 C
Podgorica
15.07.2024.

DF: Vlada je mogla donijeti odluku o zamrzavanju cijena goriva

Vlada je mogla ranije, a može i danas donijeti odluku o zamrzavanju cijena goriva, tako što bi istovremeno obezbijedila subvencije iz budžeta kompanijama koje se bave njihovim prometom i distribucijom, saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Iz ovog saveza tvrde da Vlada može i da umanji sadašnju cijenu goriva, koju bi potom zamrzla, i politikom subvencija zaštiti kompanije koje se bave tim poslom.

U oba slučaja, te subvencije bi se isplaćivale na osnovu odluke Vlade i bile bi privremenog karaktera, do usvajanja izmjena zakona o akcizama ili o porezu na dodatu vrijednost (PDV) u Skupštini. Te mjere bi trajale do stabilizacije cijene goriva na svjetskom tržištu”, saopštili su iz DF-a i pozvali odlazeću Vladu da sopstvenu nesposobnost, neznanje i nekompetetnost ne pokušava sakriti jeftinom demagogijom i populizmom.

Da je DF u Vladi, davno bi bio pripremljen program mjera za podršku građanima i privredi u uslovima globalne bezbjednosne krize. Cijene goriva su uvijek bile predmet i mehanizam velikih sila za ostvarivanje svojih ciljeva”, kazali su predstavnici DF-a.

U saopštenju DF-a se dodaje da se “male države, bez sopstvene proizvodnje goriva, moraju ponašati odgovorno i brzim pravovremenim mjerama i intervencijama reagovati u pravcu zaštite interesa građana i ekonomije”.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime