27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Danilović: Kilo Ustavnog suda za tri kila mjesta po dubini

Ujedinjena Crna Gora poziva da se prekine sa zamajavanjem javnosti, sa prevarnim politikama koje su postale sastavni dio svakodnevice, sa ponižavajućom političkom trgovinom i bestidnim čerupanjem davno očerupanog, poručuje lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

“Odlaganjem lokalnih izbora ušli smo u crvenu zonu i samo to je bilo dovoljno za alarm kod svih koji se zaklinju u Crnu Goru. Uvažene kolege, svako ko pomene političku čast rizikuje da bude ismijan. Ipak, jedino časno je da izađemo na izbore i to svi subjekti samostalno, da razbistrimo političku situaciju i zaboravimo na političko pazarište”, kazao je Danilović.

On navodi da Ujedinjena CG traži skraćenje mandata Skupštini jer, kako navodi, ni ona ni vlada ne zaslužuju odavno da donose ključne odluke sa dalekosežnim posledicama.

“Odlagati izbore, i državne i lokalne, pod izgovorom da Vlada ima neke strateški važne poslove da privede kraju cinizam je i prostakluk poslednje vrste. Politička laža je zagospodarila svakim ćoškom, a što su veći i navodno snažniji subjekti to je laganje nemilosrdnije”, smatra Danilović.

On pita i kakve su to jadne politike i liderske ambicije kada se svaki potez mjeri na kantar, kada se kilo ustavnog suda ili sudskog savjeta trguje za tri kila mjesta po dubini?

“Ujedinjena CG traži izbore i poziva “velike političke igrače” da prihvate izazov, da samostalno izađu na izbore i provjere koliko vrijedi pijačno i pijano vršljanje po Crnoj Gori. Pozivamo i da se prekine sa besudnim dijeljenjem naroda u dva tabora, u dva bloka, samo da bi opstale nezajažljive politike kurti i murti od kojih se svakodnevno propada. Pozivamo ambasadore Kvinte i dodatne, odlučujuće, međunarodne igrače, da prekinu sa kolonijalnim pristupom Crnoj Gori i sa ponižavanjem naroda koji je uprkos njihovom odvratnom političkom navijanju izvojevao slobodu 30. avgusta 2020″, dodaje se u saopštenju.

Danilović kaže da je zabrinutost ambasadora zbog navodnog ruskog uticaja na našu politiku skoro perverzna.

“Uticaj je, navodno, toliko veliki da su izbori nedopustivi u ovom trenutku? Ujedinjena CG tvrdi da je ruski uticaj mnogo veći u njihovim zemljama nego u Crnoj Gori. Taj uticaj se ogleda u padanju vlada, ostavkama premijera, najvećem jačanju opozicije koja drugačije gleda na odnose sa Rusijom, a u Crnoj Gori nam se prodaje neiteligentna i opskurna priča o pogubnom ruskom uticaju”, ocijenio je lider Ujedinjene Crne Gore.

On dodaje da je podanička i beskičmena politika bez imalo nacionalnog dostojanstva, koja god nacionalnost bila u pitanju, pretvorila Crnu Goru u arenu za političko šišnjarenje i mrcvarenje građana.

“Kolege, izađimo na izbore i pokažimo da smo dostojni prije svega samopoštovanja, da grupice ekstremista neće nikada držati u šaci cijeli jedan hrabri narod. Na izbore, samostalno i bez sklanjanja u blokove i rovove, bez skrivanja iza domaćih i stranih bermudica sile. Ako sa ovakvim DPS-om, na čijem čelu je i dalje Đukanović, budete trgovali sudije, savjete, tužioce i ključne zakone, vratićete nas dvije decenije unazad. Zato, kolege, sokolovi sivi, na izbore! To je politički pošten posao, to nam je obaveza i na to vas opominje jedna mala Stranka spremna da se odrekne svake privilegije koalicionog životarenja. Na izbore, da provjerimo koliko ljudi cijene dubinska pozicioniranja i grdne note tuđih politika”, zaključio je Danilović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime