35.9 C
Podgorica
14.07.2024.

Danilović: Jasenovac nije isto što i Srebrenica

Ako je uslov za ulazak u Vladu usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu onda pravimo veliku istorijsku grešku, poručuju iz Ujedinjene Crne Gore.

Još jednom tražimo razgovor sa kolegama iz većine na ovu temu; nije sramota oko tog pitanja ni moliti, poručuju iz Ujedinjene Crne Gore.

– Uradi li se tako bićemo odgovorni za izjednačavanje velikog zločina u Srebrenici i holokausta koji je preživio srpski narod u NDH od 1941-1945. Usvojimo, dakle, Rezoluciju o holokaustu i u tekstu precizirajmo odgovornost nacističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske za najveći pogrom nad Srbima, Jevrejima i Romima u ovom dijelu okupirane Evrope – poručuje Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore.

Kako je istakao, traži razgovor da se kao generacija političara trajno ne “obrukaju pred našom istorijom”.

– Ujedinjena CG je spremna da podrži planiranu rekonstrukciju Vlade, u koju bi ušle stranke sadašnje većine, ali ne i pod uslovom da se usvoji Rezolucija o genocidu u Jasenovcu sa tekstom koji je predložen. Jasenovac nije isto što i Srebrenica – Jasenovac je dio holokausta koji je sistemski sprovođen nad našim narodom od strane NDH duge četiri godine rata – zaključio je Danilović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime