30.9 C
Podgorica
24.07.2024.

Danilović: Crna Gora mi je draža od Evropske Unije

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović zadovoljan je izbornim rezultatom te partije u Beranama. Najavljuje i samostalan izlazak UCG na majskim loklanim izborima u, kako je kazao, većini velikih gradova.

Očekuje da se u Beranama formira vlast koja neće zavistiti od onih koji, kako je dodao, mimo volje građana prave vladu na državnom nivou.

“U Beranama je samo pitanje, za nas iz UCG, ali za neke kolege, da li treba uzeti u koaliciju i one koji su višak ili ne treba. Tu mislim na SNP i DPS”, naveo je Danilović i dodao da SNP i DPS ne mogu zajedno formirati vlast u Beranama.

“Mislim da se od nas očekuje da napravimo lokalnu izvršnu vlast koja neće zavistiti od onih koji je mimo volje građana prave na državnom nivou”, poručuje Danilović.

Lider ujedinjene kaže da SNP može biti dio vlasti u Beranama, ali treba da se vidi, kako dodaje pod kojim uslovima. Podsjeća na stav DF-a, da je uslov za to da SNP odustane od manjinske vlade.

“Ja smislim da je to korektna ponuda”, naveo je Danilović i dodao da SNP nije potrebana za formiranje vlasti u Beranama.

Ista politička snaga, ali nije ista politička sitost

„UCG je izašla samostalno na izbore u Mojkovcu i Beranama, a GP URA koja namjerava da vodi vladu je u Mojkovcu osvojila minimum, a u Beranama nije učestvovala. Nismo ni mi učestvovali u Ulcinju, ali UCG ne pretenduje da drži politički čas ostatku Crne Gore. Ja govorim o tome da je to otprilike ista politička snaga, ali nije ista politička sitost“, poručio je Danilović u emisiji “Link”, Radija CG.

Za formiranje vlasti u Beranama i Ulcinju potrebno je, kaže, sačekati da vidimo šta će da se dogoditi.

“Što se nas tiče, ucjenjivači nijesmo, ali nećemo ni dozvoliti ucjenjivanje. Gdje god mogu bez nas nisu dužni da nas pozovu i mi se ne ljutimo. Mi nismo nikome obećali posao pa da moramo ući u vlast”, poručio je Danilović.

Danilović kaže da je zadovoljan izbornim rezultatom u Beranam, gdje je UCG osvojila jedan mandat, ili 4,6 odsto glasova.

“Uvijek se može i više i bolje, ali sam više nego zadovoljan, jer je UCG u jednom kratkom periodu nastupala drugi put samostalno, to ne rade ni oni koji imaju mnogo više novca iz budžeta ili mandata, već traže neku sigurnost u koalicijima”, naveo je Danilović i dodao da ipak načelno UCG nije protiv koalicija.

U Beranama je, navodi on, DPS na istorijskom minimuma, a kako dodaje, prije četiri godine su imali 17 mandata.

“Ubjedljivijeg poraza jedne politike nije bilo u skorije vrijeme, a DPS je u Beranama doživio fijasko”, naveo je Danilović.

On kaže i da je DF u Beranama osvojio šest mandata, ali su kako dodaje u toj koaliciji četiri stranke.

“Podijelite njihove procente i vidjećet da UCG treba da slavi. Nijesma siguran da bi neki od konstituenata DF-a prošli cenzus da su izašli samostalno i u Mojkovcu i u Beranama. Ja najavljujem da ćemo mi to uraditi i na majskim izborima. Ne kažem svugdje, ali u većini velikih gradova ćemo ponovo izaći sami”, poručio je Danilović.

Misli da je pokret “Berane sad” ostvario solidan i dobar rezultat. “Nisu nam protivnici”, kazao je Danilović.

DPS pada iz izbora u izbore

U Ulcinju je, kaže, potrebno sačekati da vidimo ko će formirati vlast. Danilović dodaje da DPS i u tom gradu bilježi lošije izborne rezultate.

“DPS iz izbora u izbore pada bez obzira što navodno bezinteresno nude podršku za izbor manjinske vlade, njima se očigledno ta politika ne isplati i da je pitanje vremena kada će neko iz DPS i Đukanoviću reći da je bilo dosta i da će DPS, nastavili li ovako na sljedećeim izborima biti na nivou zanemarljive opozicione partije”, naveo je Danilović.

Protiv sam sankcija Rusiji

Kazao je i da ne zna zašto vlada nije usvojila odluku o uvođenja sankcija Rusiji, ali da je prilici da odlučuje, navodi, da bi bio protiv takvog rješenja.

“Da sam u prilici da odlučujem na Vladi ja za to ne bih glasao. Ne možemo mi kao mala zemlja plaćati velike nesporazume među silama. I ne može se od nas očekivati da budemo uvijek solidarni sa onima koji ulaze u veliku tuču pa po cijeni da izgubimo vlastitu ekonomsku supstancu”, poručio je Danilović.

Ona je kazao i da niko iz EU ne garantuje Crnoj Gori da će nadoknaditi štetu koju će imati ove ljetnje sezone.

“Velike zemlje imaju velike nesporazume, male zemlje su dužne da čuvaju sebe. Ja sam protiv tih sankcija, jer direktno udaraju u ekonomsku supstanu Crne Gore i nikome me ne bi natjerao da prije brinem o interesu Brisela, nego o interesu Podgorice”, poručio je Danilović i dodao da smo dužni da brinemo o interesu građana.

“Meni je Crna Gora draža od Evropske Unije”, zaključio je Danilović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime