29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

Dajković: Stotine radnika Radoja Dakića preminulo čekajući pravdu!

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković je u razgovoru sa bivšom radnicom “Radoja Dakića”, Snežanom Radović, skrenuo pažnju javnosti o borbi bivših radnika za svoja prava, ali i nepravdi koju su doživjeli.

Dajković je u razgovoru sa Snežanom Radović istakao: “Jedan od najvećih problema vlasti Mila Đukanovića je taj što su sve fabrike zatvorili. Prosti jadi što su se oni obogatili, što su stavili milione u svoje džepove, nego što su uništili industriju Podgorice i Crne Gore. “Radoje Dakić” je bila jedna od najjačih firmi u Crnoj Gori, možda čak i u ovom dijelu Balkana i spala je na to da danas, evo kao što vidimo: ruševine, skidanje bakra, gvožđa i drugih sirovina koje se prodaju u bescijenje.”

“Slobodna Crna Gora će zaustaviti tu praksu. Kako ćemo je zaustaviti, to znamo mi koji se borimo godinama protiv režima Mila Đukanovića. Umjesto miliona eura koje Blažo Đukanović i sinovi drugih funkcionera DPS-a stavljaju u svoje džepove, taj novac mora da se kroz zakon o porijeklu imovine vrati nazad u džepove građana. Crna Gora može da krene naprijed tako što ćemo isplatiti ono što se duguje radnicima koji su evo godinama već na birou rada, a preostali dio uložiti preostali dio novca u otvaranje novih proizvodnih postrojenja, koji će da podignu podgoričku, ali i crnogorsku ekonomiju na noge”, ističe lider Slobodne Crne Gore.

“Slava svim ljudima koji su izgubili život, a na nama koji smo danas ovdje je da u njihovo ime pričamo i da se potrudimo i izborimo da makar njihova djeca dobiju pravdu. Dragi radnici, znajte da niste sami.” zaključio je Dajković.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime