24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Dajković: Slobodna Crna Gora se protivi svakoj Vladi koja ne proizilazi iz volje građana izražene 30. avgusta

„Ekonomska, politička i bezbjednosna destabilizacija Crne Gore gotovo uvijek je bila diktirana spolja, a ponajmanje iznutra. Vlast Mila Đukanovića nas je „iz tuđe glave“ vodila kroz brojna iskušenja od devedesetih, pa do prije dvije godine. Naučili su nas da zavisimo od onoga što mu mentori, ma sa koje strane svijeta dolazili, kažu, ili preciznije – narede u cilju očuvanja političkih funkcija koje je obavljao“, smatra predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

Lider ove partije dodaje da se ta praksa nastavila i u mandatu nove vlasti pa smo mogli svjedočiti raznim priznanjima, rezolucijama, sankcijama, odlascima po mišljenje i drugim pritiscima i instrukcijama sa zapada.

„Sve to zajedno ukazuje da je Crna Gora daleko od suverene zemlje koja samostalno donosi odluke i vodi nezavisnu politiku. S tim u vezi, Slobodna Crna Gora se duboko protivi bilo kakvom kreiranju Vlade, ma kako je nazvali, u hodnicima centara moći, protivno volji građana iskazanoj tridesetog avgusta“, dodao je Dajković.

„Dakle, ili ćemo živjeti u istinski nezavisnoj i suverenoj zemlji, ili ćemo živjeti u banana državi. Na žalost banane već imamo. I to one najskuplje“, zaključio je on.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime