7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Crnogorac Šinavatra ponovo traži legalizaciju betonskih građevina na Svetom Nikoli!

Podgoričke kompanija “Global TS Montenegro”, naturalizovanog Crnogorca i bivšeg tajlandskog premijera Taksina Šinavatre predala je, treći po redu za godinu dana, zahtjev za legalizaciju divlje izgrađenih betonskih građevina na budvanskom ostrvu Sveti Nikola, pišu Vijesti.

Najnoviji zahtjev uslijedio je, navodi podgorički medij, nakon što prethodni iz februara ove godine nije dobio zeleno svjetlo tog resora, jer Šinavatrina kompanija nije dostavila traženu dokumentaciju.

U najnovijem zahtjevu traži se legalizacija 1.300 kvadrata bruto građevinske površine bespravnog objekta, odnosno neto 839 kvadrata, navode Vijesti.

Kako piše u zahtjevu, riječ je o prizemnom, poslovnom objektu, koji je završen i useljen i za koji se plaća porez, ali se ne navodi godina izgradnje.

Uz zahtjev je dostavljen elaborat premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta, kao i dokaz o zabilježbi bespravnog objekta u katastarskoj evidenciji.

Nakon što je Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj u februaru odbio zahtjev za legalizaciju oko 350 kvadrata divlje izgrađenog objekta na, kako ga mještani zovu, Školju kompanija “Global TS Montenegro” je sredinom marta podnijela novi zahtjev u kome je navela postojanje dva objekata – jednog od 726 kvadrata bruto površine i dugi 133 kvadrata.

Resorni sekretarijat je tražio dopunu zahtjeva, te ostavio rok od 30 dana da im se dostave nedostajuća dokumenta. Nakon što je istekao taj rok, kompaniji je dato novo produženje da se dostavi elaborat sa iskazanim bruto površinama objekata po etažama, fotografije svih fasada bespravnog objekta, dokaz o zabilježbi postojećeg objekta u katastarskoj evidenciji…

Firma najbogatijeg Crnogorca, čije se bogatstvo po Forbsu procjenjuje na više od milijardu, u aprilu 2017. zaključila je kupoprodajni ugovor sa podgoričkom kompanijom “San investments”, iza koje stoji kontroverzni srpski biznismen Stanko Subotić Cane, čime je postala vlasnik zemlje od 37 hiljada kvadrata na ostrvu Sveti Nikola na kome su već bili mimo dozvole izgrađene kamene prizemne zgrade. Šinavatra je za ovaj vrijedan komad najvećeg crnogorskog ostrva platio 24 miliona eura.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime