27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

“ Crna Gora privlači renomirane IT kompanije”

Vlada će nastojati da omogući najbolje uslove za poslovanje, kako bi i druge međunarodne softverske firme vidjele Crnu Goru kao stabilnu destinaciju za ulaganje, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na sastanku sa predstavnicima međunarodne kompanije EPAM Systems, na čelu sa njenim osnivačem i vlasnikom Arkadijem Dobkinom, prenosi portal RTCG.

Kako navode u saopštenju iz kabineta potpredsjednika, Abazović je podsjetio da je IT industrija prethodnih godina u porastu, ističući da je ovo velika prilika za Crnu Goru kako bi privukli renomirane kompanije iz ove oblasti.

Dobrikin naveo je da je jedan od njihovih prioriteta da svoje poslovanje prošire u Crnoj Gori i kreiraju jedinstvene uslove za razvoj lokalne IT industrije, uključujući i novu profesionalnu obuku i razvoj lokalnih talenata, kao i kreiranja novih poslovnih prilika u zemlji.

Upoznajući potpredsjednika Vlade sa svojim poslovanjem, Dobrikin je istakao da se zbog rata u Ukrajini dio njegove kompanije preselio u Crnu Goru i da njegovo predstavništvo ovdje trenutno broji 200 zaposlenih.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime