8.2 C
Podgorica
3.12.2022.

“Crna Gora će biti prvi izbor velikom broju turista iz Srbije”

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da smatra da će i ove ljetnje turističke sezone Crna Gora biti prvi izbor velikom broju turista iz Srbije, te da će uspostavljanjem letova iz Kraljeva ka Tivtu koje je planirano u narednim mjesecima značajno biti povećano i interesovanje za Crnu Goru kao destinaciju.

Milatović se sastao danas u Vladi Srbije sa ministarkom za trgovinu, turizam i telekomunikacije Tatjanom Matić sa kojom je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti turizma i ekonomije.

Osim bliskih prijateljskih veza koje naše zemlje ostvaruju, jačamo saradnju u svim oblastima i raduje nas ekonomski napredak Srbije jer to ujedno doprinosi našem napretku i obratno”, izjavio je Milatović.

Ministri su ustanovili da poseban značaj za dvije zemlje u turizmu imaju regionalna saradnja i regionalni dijalog u turizmu, jer doprinose produbljivanju odnosa između država.

Produktivan sastanak sa ministarkom turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić koju sam pozvao da zajedno pripremimo međunarodnu konferenciju “Balkan tourism post-Covid recovery and future challenges” koju Ministarstvo ekonomskog razvoja organizuje u maju. To je dodatna šansa za Srbiju i Crnu Goru da saradnjom doprinesemo boljoj budućnosti u ovoj oblasti i prodiskutujemo o inovativnim rješenjima, shodno savremenim post COVID trendovima. Upravo ta rješenja će naš region učiniti otpornijim na sve izazove koji slijede”, izjavio je Milatović.

Uspješna zimska sezona i slabljenje intenziteta pandemije su dobra najava za ljeto. Uprkos cijelom kontekstu trenutnih zbivanja, vjerujemo da će napori koje ulažemo u pripremu sezone dati planirane rezultate, a gosti iz Srbije su veoma značajni nosioci turističkog prometa. Svi su dobrodošli da istraže unaprijeđenu turističku ponudu, a naše je da uzvratimo kvalitetnom uslugom i gostoprimstvom”, kazao je Milatović.

“Zvaničnici su se saglasili da je neophodno kontinuirano raditi na poboljšanju unapređenja saradnje u oblasti turizma i jačanju ekonomske i političke saradnje između Republike Srbije i Crne Gore”, zaključili su iz MEK.

Sastanku su, kao članice delegacije Crne Gore prisustvovale i direktorica Nacionalne turističke organizacije Ana Tripković- Marković i v.d. generalne direktorke Direktorata za razvojne politike u turizmu, Aleksandra Gardašević- Slavuljica.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime