26 C
Podgorica
18.06.2024.

Požari u HN: Ugrožena crkva iznad Veriga, avion MUP-a iznad Kamenara

Avion Direktorata za vanredne situcije gasi požar na brdu iznad Kamenara kako bi spriječio vatru da dođe do naselja Andrići. Kako je reporteru TVCG saopštio mještanin Nikola Andrić, ugrožena je manja nedostupna crkva Svetog Nikole iznad Veriga. Ranije jutros načelnik službe zaštite i spašavanja Herceg Novi Zlatko Ćirović kazao je da su požari u Herceg Novom pod kontrolom, ali da ništa nije sigurno jer vjetar razbuktava vatru stalno.

Požar iznad Kamenara od jutros gasi avion Direktorata za vanredne situcije. Kako javlja reporter TVCG, jedino iz vazduha se može nešto učiniti da vatra ne priđe bliže zaseoku Andrici iznad Kamenara.

Mještanin Nikola Andrić svjedoči o situaciji koja je trenutno stabilna za kuće, ali je ugrožena manja nedostupna crkva Svetog Nikole iznad Veriga.

Situacija sa požarima u Herceg Novom, relativno je bolja u odnosu na prethodnu noć, ali i dalje nije dobra, kazao je Ćirović u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro”.

“Trenutno je opožareno četiri do pet kilometara na području opštine Herceg Novi. To je požar koji je izazva grom prije tri dana. Već treći dan se borimo sa požarom, teren je jako nepristupačan. Opožareno je veliko područje. Požar je pod kontrolom, kuće nijesu ugrožene, ali pošto jak vjetar razbuktava vatru stalno, ne znamo čemu se možemo nadati”, kazao je Ćirović.

Za kanader iz Hrvatske čuli su samo iz medija.

“Prve informacije smo dobili iz medija. Oko ponoći smo dobili informaciju iz OK centrada će kanaderi danas dejstvovati, međutim, oni, kao što vidite, još nisu iznad Boke. Oni bi nam mnogo pomogli, pa se nadamo da će doći”, rekao je Ćirović.

Vatrogasci i dobrovoljci imali su cijele noći pune ruke posla.

“Na području mjesta Kruševice, sinoć je bilo 20 pripadnika Službe zaštite i spašavanja sa mještanima, lovcima i dobrovoljcima. Čitavu noć smo gasili. Jutrpos smo napravili zamjenu ekipa, opet su tu mještani, lovci. Mi danas čekamo pomoć Direktorata za zaštitu i spašavanje u vidu aviona koji nam je u najavi, tako da ćemo sa njim pokušati da saniramo požar”, istakao je on.

Dodao je da sumnjaju da postoji više osoba koje su podmetnile požare, te da mladić koji je juče hapšen nije jedini.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime