13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Carević u Banja Luci pozvao investitore iz RS da ulažu u naše primorje

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević predvodi delegaciju ovog grada na Sajmu turizma u Banja Luci odakle je pozvao građane ovog entiteta BiH da ljetuju na našem primorju.

“Budva je potpuno spremna za predstojeću turističku sezonu i svrstava se u jednu od top destinacija ne samo na crnogorskom primorju vec na čitavom Mediteranu.
Crnu Goru i Republiku Srpsku vežu čvrste spone. Mi smo jedan narod i u ovim izazovnim vremenina treba da saradjujemo još intezivnije na svim poljima, od ekonomije, kulture, investicija i turizma”, poručio je Carević gostujući na jutarnjem programu TVBN.

On se zahvalio na organizaciji sajma turizma koji je prijeko potreban za afirmaciju naših turističkih potencijala.

“Potrebno je i da zajednički nastupamo ka inostranim tržištima i ponudimo naše turističke kapacitete. Ovom prilikom pozivam investitore iz Republike Srpske da ulažu u naše primorje i u našu Boku jer će nas to još bolje povezati”, dodao je Carević.

Gradonačelnik Budve je najavio da će danas na sajmu turizma u Banja Luci biti potpisan sporazum o saradnji izmedju turističkih organizacija dva grada.

“Lično, uvijek sa sa velikim emocijama sam prisutan gdje god ima Srpskog naroda, a te emocije su posebno jake kada sam u našoj Republici Srpskoj.
Uvijek ću se truditi da zajednički nastupamo jer samo zajedno smo jaki i spremni da odgovorimo svim izazovima”, naglasio je Carević.

On je potsjetio da su Opština Budva i grad Banja Luka postali gradovi pobratimi.

Veliko mi je zadovoljstvo i čini mi veliku čast što ćemo potpisivanjem sporazuma izmedju nasih turističkih organizacija dodatno učvrstiti našu saradnju u oblasti turizma. Koristim ovu priliku da pozovem našu braću i sestre iz Republike Srpske da svoj ljetnji odmor provedu u Budvu i u našoj Boki gdje vas uvijek čekamo raširenih ruku”, poručio je Carević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime