29.9 C
Podgorica
15.07.2024.

Camgoz: Koristio sam lažni pasoš da bih zaštitio porodicu, ubili su mi sina, nad nama vrše progon

Državljanin Turske Binalij Camgoz rekao je danas pred podgoričkim Osnovnim sudom da je koristio lažni pasoš kako bi zaštitio sebe i svoju porodicu, koja je doživjela progon od strane Turske.

On je dodao da ne priznaje kricično djelo za koje ga Osnovno državno tužilaštvo Podgorica tereti.

ODT u Podgorici Camgoza tereti za produženo krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i korišćenje falsifikovane isprave.

Postupak u odnosu na Camgoza vodi sudija podgoričkog Osnovnog suda Ivana Becić.

On je prije iznošenja odbrane rekao da je u predmetnoj stvari već iznio odbranu i da je kažnjavan ranije za to.

-Poštovani sude ja u cjelosti ostajem u iskazu koji sam dao u tužilaštvu. Već nekoliko puta se tereti za isto krivično djelo. Za šta sam osuđen. Ne razumijem ovo ponašanje prema meni- rekao je Camgoz.

On je na pitanje svog advokata Marka Radovića koja je potreba za korišćenjem falsifikovanih dokumenata rekao da je to uradio zbog bezbjednosti.

– Mučen sam u zemlji iz koje sam došao(Turska). Tamo mi je ubijen sin. Koristio sam falsifikovana dokumenta da bih zaštitio sebe i svoju porodicu, jer država mi nije zaštitila moja prava. Počeli su da nam uništavaju živote. Pravni progon tamo nije prestao. Smatraju nas neprijateljima zbog naše etničke pripadnosto. Nisu nam dozvolili da živimo mirno. Falsifikivani i pasoš sam koristio da bih mogao da napustim Tursku. Znam da nisam pravilno postupio kada sam koristio lažni pasoš i da sam na taj način uvrijedio državu Crnu Goru, ali sam moramo da zaštitim porodicu – naglasio je Camgoz.

On je istakao i više puta ponovio da je falsifikovani pasoš koristio isključivo radi bezbjednosti svoje i svoje porodice i da nije imao drigu namjeru. Camgoz je u sudnici uputio izvinjenje Crnoj Gori. Podsjećamo, turskom državljaninu Binaliju Camgozu sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda izrekao je mjeru nadzora zabrana napuštanja stana početkom februara.

Povodom podizanja optužnog predloga za korišćenje falsifikovane isprave protiv Camgoza, jedan od njegovih advokata Miloš Vuksanović kazao je ranije u izjavi za portal Dan da je izvjesno da će u tom postupku biti oslobađajuća presuda. On je tada naglasio da su neutemeljene optužbe protiv Camgoza i da oni koji postupaju tako prave samo trošak na račun države.

Podsjećamo, policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) uhapsili su Camgoza.

On je, kako je tada saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, međunarodno traženo lice. U kriminalnim radnjama, kako se navodi, osumnjičeni Binali Camgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udjelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin.

Za njim je raspisana međunarodna potjernica od strane pravosudnih organa Turske radi vođenja krivičnog postupka za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, prijetnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa, pokušaj ubistva.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime