14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

BS: “Manjinsku vladu da podrži najmanje 49 poslanika”

Predsjedništvo Bošnjačke stranke, na sjednici održanoj u Podgorici, zaključilo je da je formiranje manjinske Vlade najvažnija odluka koju očekuju građani Crne Gore. Smatraju da dogovor oko formiranja Vlade treba da bude podržan od najmanje 49 poslanika.

“Imajući u vidu da se brojne značajne državne institucije nalaze u blokadi, među kojima i jedna od najvažnijih, Skupština Crne Gore, a svjesni niza poskupljenja goriva i osnovnih životnih namirnica, što dodatno urušava standard građana, kao i zaustavljanje evropskog procesa i evropskih integracija, Bošnjačka stranka poziva da se što hitnije dođe do dogovora oko formiranja manjinske Vlade”, navode u saopštenju.

Kako dodaju, vjeruju da će svi politički akteri pokazati dovoljan stepen odgovornosti, najprije prema građanima, ali i prema državi Crnoj Gori. Trenutno stanje je neodrživo i stoga je nužno potrebno da Crna Gora dobije novu Vladu.

“Ukoliko ne postoji spremnost za dogovor, vanredni parlamentarni izbori su opcija koju ćemo zagovarati”, poručili su u BS-u.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime