11.8 C
Podgorica
26.11.2022.

Božović: Ako SNP ne odustane od manjinske vlade, za njega nema mjesta u vlasti u Beranama

Poslanica DF-a Jelena Božovič kaže za da još nijesu počeli razgovori oko formiranja nove vlasti u Beranama , već da se čeka rasplet oko formiranja manjinske vlade, ako SNP odustane od tog koncepta, on će biti u budućoj vlasti u gradu pod Jasikovcem, a ako uđe u vladu Diratana Abazovića neće biti dio te vlasti.

„ Demokratski front insitira da se svi vratimo na početne poziucije pregovora u okviru parlamentarne većine nakon 30. avgusta 2020 godine, sve ostalo je prekompozicija izborne volje i za DF je neprihvatljivo.“, kaže za Božovićeva.

Ona ističe da što se tiče učešća SNP-a u formiranju nove vlasti u Beranama DF isnistira da ta partija odustane od koncepta manjinske vlade, da se vrate u okvire Kolicije „Za budućnost Crne Gore“.

Ukoliko do toga ne  dođe u Beranama se neće pregovarati sa SNP-om oko formiranja buduće vlasti. To je nešto što ne zavisi samo od nas, već i od pet ostalih partija koje su dobile povjerenje građana Berana. Podsjetiću da je DPS sa svojim koalicionim partnerima, i ako tome dodamo i glasove SNP-a, dobili su zajedno nešto ispod 40 odsto

glasova podrške građana Berana, a partije koje su protiv manjisnke vlade su dobile preko 60 odsto glasova birača, u okviru te podrške će se razgovorati oko formiranja vlasti u Beranama.”, kaže Božović .

Ona ističe da još uvjek nijesu počeli nikakvi razgovori o formiranju vlasti i da oni očekuju da će SNP odustati od formiranja manjinske vlade.

“ Dakle, vrlo je važno istaći da o učešću SNP-a u vlasti u Beranama ne odlučuje samo DF, već i Prava, Ujedinjena, Kolaicija Berane sad, i svi su oni istakli da ako SNP ne odustane od manjinske vlade, ne može biti dio buduće vlasti u Beranama.”, kaže Božović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime