23.7 C
Podgorica
30.05.2024.

BORBA saznaje: SNP ne odustaje od zahtjeva da nema mjesta za SD i SDP u manjinskoj vladi?

Glavni odbor Socijalističke narodne partije (SNP) izglasao je 7. marta da je za ulazak te stranke u manjinsku vladu. Predsjednik SNP-a Vladimir Joković kazao je da su na Glavnom odboru sa 97 glasova donijeli odluku da mogu učestvovati u razgovorima o formiranju 43. vlade Crne Gore.

“Potpisivanje Temeljnog ugovora, Zakon o lustraciji, Otvoreni balkan, Zakon o porijeklu imovine su ključne stvari i uslovi koje postavljamo da bi participirali u manjinskoj vladi”, istakao je Joković, dodajući tom prilikom da vjeruje da nova vlada može učiniti ono što nije prethodna vlada Zdravka Krivokapića.

Na pitanje da li ostaju pri stavu da je za njih neprihvatljivo, kako je ranije govorio, da u vladi budu Socijaldemokratska partija (SDP) i Socijaldemokrate (SD), rekao je da su oni ozbiljna partija i da ne mijenjaju mišljenja.

Petnaest dana od odluke Glavnog odbora SNP-a traje prava rovovska borba da se SNP istisne iz vlade tako što bi umjesto nje ušli Šehovićeve Socijaldemokrate i Konjevićev SDP. Kako smo i ranije pisali Đukanović pokušava na sve načine da sebi vjernije Socijaldemokrate uvede u izvršnu vlast, kako bi preko njih imao više uticaja i pratio sev ono što se na dnevnom nivou događa u Vladi.

Kako Borba saznaje, rukovodstvo SNP-a ne odustaje od prvobitnog zahtjeva da samo potpisnici Memoranduma iz decembra prošle godine budu dio izvršne vlasti. Isti stav je prije par dana izrekao i funkcioner URE Luka Rakčević koji je jasno poručio da će u novoj vladi biti samo koalicija Crno na bijelo, SNP i manjinske stranke.

“To je bila poruka i prethodnih mjeseci. Potpisnici Memoranduma o saradnji treba da budu okosnica nove vlade”, kazao je Rakčević TV Crne Gore.

Đukanovićev je preko sporazuma u kom se pominje osuda genocida u Srebrenici, pokušao da isključi SNP iz buduće vlade i zamijeni ga svojim dugogodišnjim saveznicima. S obzirom na konstalaciju snaga za očekivati je da rukovodstvo SNP-a ne pristane na njegove ucjene i jeftine trikove i ostane pri ranije jasno utvrđenim stavovima.

 

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime