37.8 C
Podgorica
19.07.2024.

Boldvinu prijeti pet godina zatvora: Optužen za ubistvo iz nehata

Holivudski glumac Alek Boldvin i zvanično je optužen za ubistvo iz nehata zbog ubistva koleginice Haline Hačins na snimanju filma “Rust” u oktobru 2021. godine.

Tužioci u gradu Santa Fe u Novom Meksiku danas su podigli službenu optužnicu, prenosi “Daily Mail”.

Ranije u januaru najavili su ovu namjeru, ali su odložili podnošenje dokumentacije kako bi imali vremena da objasne kontroverznu odluku. Pored Boldvina podignuta je optužnica i protiv Hane Gutijerez-Rid, koja je bila zadužena za održavanja i rukovanje oružjem na snimanju. Ako bude proglašen krivim, slavnom glumcu prijeti kazna zatvora i do pet godina.

Među sudskim dokumentima navedeno je da je Boldvin davao “nedoslijedne izjave” o tome kako se pucnjava dogodila; prvo je rekao da je pucao iz pištolja, a potom je insistirao na tome da nije povukao okidač. Takođe, tvrdi se da postoji snimak glumca sa nadzornih kamera, koji je nastao tog dana neposredno prije nesreće, a na kome se vidi da mu je ruka na obaraču.

Dalje se navodi da glumac nije prošao odgovarajuću obuku o bezbjednosti rukovanja oružjem, te da je razgovarao mobilnim telefonom sa svojom porodicom u trenucima dok je trebalo da uči kako se rukuje pištoljem.

Boldvin je izjavio da će se boriti protiv ovakvih optužbi i tvrdi da je sve što se desilo samo tragična nesreća.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime