15 C
Podgorica
16.04.2024.

Bogdanović: Mafija je od pravosuđa stvorila Divlji zapad

Hapšenje bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice pokazuje spregu vrha pravosuđa i mafije, ali i uliva nadu da u Crnoj Gori više nema nedodirljivih, kaže predsjednik Kluba poslanika “Mir je naša nacija” Boris Bogdanović  su predstavnici političkih partija koji je pozdravio akciju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

 Bogdanović je rekao za “Vijesti” da je pravosuđe, “kako se ovih dana i potvrđuje”, u prethodnih nekoliko decenija bilo u značajnom dijelu spregnuto sa mafijom, ali ne samo nosioci pravosudnih funkcija, već i nosioci političkih funkcija.

”Mafija je od pravosuđa stvorila Divlji zapad u kom su jedino mjerilo pravde lični odnosi i lični obračuni. Ali za razliku od obračuna kod OK korala, u našoj Crnoj Gori stradaju samo nevini ljudi, dok se kriminalci sa izmišljenim i identičnim dijagnozama (depresija svijesti) liječe u Kliničkom centru Crne Gore i u zdravstvenim institucijama van zemlje, po dogovoru sa pojedincima iz nadležnih organa matične države optuženog za najteža krivična djela”, kazao je Bogdanović.

On je dodao da to potvrđuje i činjenica da je vlast u Crnoj Gori srušena onog trenutka kad je Skupština, zahvaljujući Demokratama, izabrala potpuno nezavisan Tužilački savjet.

”Osnovano sumnjamo da je do transfera GP URA i Socijalističke narodne partije, zvanog ‘21 milion’ došlo upravo zbog saznanja da će nezavisni državni organi krenuti u lov na krupne ribe”, kazao je Bogdanović.

Poručio je da tome i svjedoči misteriozna posjeta Ljubu Bigoviću u zatvoru Spuž, ulcinjska afera “Snimak 2”, brojne sumnje o kupovini glasova u Beranama i krivični procesi koji se vode protiv jednog broja lica iz ove Opštine, a koji su povezani sa visokim lokalnim funkcionerima.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime