27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Bivši radnici “Montenegro Airlines-a” blokirali saobraćajnicu prema aerodromu u Golubovcima

Bivši zaposleni Montenegroerlajnza (MA) blokirali su u 13 sati saobraćajnicu ka aerodromu Podgorica na pola sata. Oni su ranije kazali da su razlozi protestnog okupljanja neispunjeni zahtjevi bivših zaposlenih, kao i neispunjena obećanja nadležnih. Pješke su se uputili ka zgradi Aerodroma.
Oni će, kako je saopšteno iz MA, iznijeti i svoje nezadovoljstvo zbog opstruiranja pokušaja da se sačuva ono što se može sačuvati od MA, od Vlade, zaštitnice imovinsko-pravnih odnosa, Privrednog suda i novog rukovodstva Aerodroma Crne Gore.
Radnici bivšeg nacionalnog avioprevoznika su poručili da u decembru 2020. nije kao preko koljena donesena odluka da mu se više ne pruža pomoć, Montenegro Airlines AD Podgorica ove godine slavio bi svoj 28. rođendan.
” Umjesto toga, 28. aprila ove godine navršiće se godina kako je nazivu nacionalne kompanije Crne Gore pridružena fraza „u stečaju“. Bez pretenzija da se uđe u analizu dalekosežnih posljedica tog nadasve nepromišljenog poteza, danas želimo da podsjetimo javnost, a naročito predstavnike vlasti, da je ta naprečac donesena odluka rezultirala gubitkom oko 300 radnih mjesta, ostavivši isto toliko porodica bez izvora zarade i života dostojna čovjeka.”, navela je Dubravka Đurić.

Tražili su od vlade da im obezbijedi povezivanje radnog staža od oktobra 2017. godine, jer upravo je država ta koja je godinama “žmurila na oba oka na ono zbog čega je na kraju i uveden stečaj u kompaniji”.

” Prođe i godina, a od obećanja ništa, pa se okupismo danas da opet tražimo isto. Da podsjetimo sadašnju, i da podsjetimo vladu koja se formira, ili treba da se formira, da je pitanje zaostalih sedam zarada bivših zaposlenih Montenegro Airlines-a i dalje neriješeno… I, umjesto da danas uživaju makar u penziji, kad nijesu mogli do ostvarivanja te penzije da dostojanstveno rade i zarađuju, dovijaju se na razne načine da sebi obezbijede iole pristojan život.”, pojasnila je Đurić.

Izvor: Dan

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime