23.7 C
Podgorica
30.05.2024.

Bivši policajac, koji je počinio dvostruko ubistvo i samoubistvo, bio Katnićev šef obezbjeđenja

Bivši policajac Mileta Drobnjak, koji je kako je saopšteno u noći petka na subotu ubio suprugu i maloljetnog sina pa sebe, ranije je radio kao šef obezbjeđenja glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, piše portal Press pozivajući se na infromacije iz Uprave policije.

Uprava policije juče je saopštila da raspolaže sumnjama da je motiv izvršenja dvostrukog ubistva i samoubistva “akumulirano stanje uzrokovano zdravstvenim stanjem člana porodice, dječaka koji je lišen života”.

Drobnjakovo ime pominjano je u septembru 2021. godine u tekstu “Ko ugrožava Katnića”, koji je objavljen na portalu “Vijesti”.

U tom tekstu navedeno je da Katnić tvrdio da su Vlada bivšeg premijera Zdravka Krivokapića i tadašnji ministar policije Sergej Sekulović “doveli njegovu bezbjednost u pitanje, a ne službenici koji ga šest godina obezbjeđuju, jer oni taj posao rade besprekorno”.

On je tražio od Sekulovića da ispita ko je zbog njegovog službenog odlaska na Cetinje 5. septembra 2021. godine pokušao da saslušava njegovog šefa obezbjeđenja Drobnjaka, nazivajući to “besprizornim činom”.

Sekulovića je tada obavijestio da otkazuje tjelohranitelje i da se na to odlučio “zbog ozbiljne zloupotrebe dužnosti” određenih pripadnika MUP-a i Sektora policije posebne namjene (SPPN).

– GST je u dopisu Sekuloviću napisao i pitanja koja je Drobnjak dobio od šefova, iako ih je prije odlaska na Cetinje obavijestio o svim bitnim činjenicama. On tvrdi da su sva pitanja, osim – kako su prošli barikade ka Cetinju, ko im je omogućio prolaz i da li su komunicirali sa nekim od učesnika protesta, “maskirna da bi prikrili cilj”.

”A to je da se utvrdi ko je omogućio glavnom specijalnom tužiocu da prođe barikade, je li i sa kim od učesnika na tim barikadama komunicirao… Važniji cilj bio je da se proba ‘karakter’ šefa obezbjeđenja, gospodina Milete Drobnjaka, da se vidi da li je spreman da o sadržini pitanja obavijesti GST, ili je spreman da sarađuje sa pretpostavljenim na obavještavanju istih o svemu onome što bi bilo važno u postupcima GST u budućnosti”, napisao je Katnić.

Kazao je da su Drobnjaku, da bi mi omekšali “karakter” – jasno stavili do znanja da može disciplinski odgovarati “zbog činjenice da je ugrozio bezbjednost štićene ličnosti” – pisalo je u tekstu pod nazivom “Ko ugrožava Katnića”.

U septembru 2021. godine policija je istraživala da li su policajci koji su čuvali štićene ličnosti ispoštovali procedure prilikom njihove zaštite 4. i 5. septembra na Cetinju, tokom visokorizičnih skupova, održanih povodom protivljenja ustoličenju mitropolita Joanikija.

Šta je epilog te istrage nije poznato.

(PRESS)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime