11.8 C
Podgorica
26.11.2022.

Bez PDV-a na koncentrovanu stočnu hranu

Crnogorska vlada će razmotriti dodatne mjere sa poreskog aspekta, kako bi benefite direktno osjetili crnogorski poljoprivrednici, u prvom redu uvođenje nulte poreske stope na upakovanu koncentrovanu stočnu hranu, kukuruz i pšenicu za stočnu hranu kao i za pasterizovano dnevno mlijeko.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić danas su održali sastanak sa predstavnicima Udruženja stočara Crne Gore na kome su razgovarali o modalitetima za rješavanje problema u mljekarskom sektoru, prenosi portal RTCG.

To je ocijenjeno na sastanka ministara poljoprivrede i finansija Aleksandra Stijovića i Milojka Spajića.

Naime, kako je saopšteno iz Vlade, ministri Stijović i Spajić su na sastanku sa proizvođačima iznijeli predlog mjera, koje bi po usvajanju bile usmjerene na podršku crnogorskim proizvođačima i prerađivačima mlijeka i prevazilaženju problema nastalih zbog situacije na tržištu poljoprivrednih inputa.

“Istaknuto je da će se prvenstveno razmotriti dodatne mjere sa poreskog aspekta da bi benefit išao direktno u korist crnogorskih poljoprivrednika, u prvom redu uvođenje nulte poreske stope na upakovanu koncentrovanu stočnu hranu, kukuruz i pšenicu za stočnu hranu kao i za pasterizovano dnevno mlijeko”, navode iz Vlade.

Ministar Stijović je naglasio da će u cilju podrške svinjarskom sektoru, koji je jedan od najpogođenijih registrovani proizvođači svinjskog mesa, pored osnovne premije od 100 eura, dobiti dodatnu podršku od po 50 eura po nazimici.

“Sagovornici su razgovarali i o ostalim vidovima podrške i dinamici implementacije kroz agrobudžet i mjerama za dalje očuvanje i unapređenje poljoprivrednog sektora”, kazali su iz Vlade.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime