23.7 C
Podgorica
30.05.2024.

Berane: Koalicija oko DPS-a sa 17 mandata spala na devet!

Preliminarni podaci Demokrata na 85 odsto prebrojanih glasačkih listića, pokazuju da je koalicija “DA, za Berane i Crnu Goru!” (DPS, BS, SD, LP) osvojila najviše, osam mandata na lokalnim izborima u Beranama. To je čak deveta odborničkih mandata manje u odnosu na prethodne lokalne izbore u ovom gradu!

Slijede SNP (7), Za budućnost Berana (6), Demokrate (6), Berane sad (4), Prava Crna Gora (2), Ujedinjena (1).

Prema preliminarnim podacima koje je prethodno objavio Demokratski front, na oko 3.000 prebrojanih glasačkih listića, koalicija “Za budućnost Berana” osvojila je 21 odsto glasova.

Prema podacima DF-a, lista “DA, za Berane i Crnu Goru!” osvojila je 20 odsto, Socijalistička narodna partija osvojila je 19, Demokrate 15, Berane sad 12, Prava Crna Gora pet, Ujedinjena Crna Gora četiri, a Berane ima alternativu oko 0,3 odsto glasova.

Na prethodnim lokalnim izborima prije četiri godine, DPS, SD i BS su imali 46,1 odsto (17 mandata), SNP, Nova i Ujedinjena 37,3 (14 mandata), a Demokrate 10,9 odsto (četiri mandata).

U Beranama je u izbornoj trci bilo osam izbornih lista. Glasačko pravo imalo je 23.535 birača, koji su glasali na 56 biračkih mjesta.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime