26.7 C
Podgorica
16.06.2024.

Bečić: Potreban je tim za borbu protiv korupcije, nema igranja sa Crnom Gorom i njenim institucijama

Od javnih funkcionera sve počinje i sa njima se sve završava, oni su ogledalo jednog društva, a korupcija je najveća pošast, ali jedan čovjek ne može ništa, potreban je tim za borbu u ovim izazovima, kazao je Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade na konferenciji “Sprečavanje korupcije javnih funkcionera” koju je organizovao MANS.

– Kada sam prije 14, 15 godina postao javni funkcioner, rekao sam radiću za platu i ništa mimo plate. Za ovaj period predao sam svaki izvještaj ASK-u, u svakom trenutku sam bio spreman da opravdam svaki segment svog života i životnog stila. Osim osnovne plate nisam ubirao ništa, ni ono što me sledovalo po zakonu kao privilegije, tako da nisu svi isti, kazao je Bečić.

Dodao je da je bilo mnogo onih koji su išli suprotnim putem.

Podsjetio je na slučaj “Limenka” gdje brat tadašnjeg premijera kupuje zemljište u centru Podgorice a opštinska vlast nakon što je prešao u privatne ruke “hrli” da podigne vrijednost zemljišta.

– Nikad više ne smije da nam se desi da prodamo određenu imovinu, kao hotel Crna Gora, hotel Ljubović, kamp na Zlatici, za 4 miliona eura, a samo kamp kasnije kupimo za 8 miliona eura, naveo je on.

Bečić je naveo da smo za nekoliko mjeseci postigli mnogo.

– Dva su ključna cilja, dalje dinamiziranje i evropskoig puta i nastavak borbe protiv korupcije, istakao je on.

Poručio je da treba snažiti institucije.

– Ovih dana će biti objavljen novi pravilnik o kontroli imovine policijskih službenika i funkcionera. Ima 99 postupaka koje sprovodi unutrašnja kontrola, 33 su u toku, a u 27 postupka utvrđene su nezakonitosti u odnosu na 43 policijska službenika. Nema privilegovanih, nema igranja sa Crnom Gorom i njenim institucijama, istakao je Bečić.

image

Konferencija se realizuje u okviru projekta “Odgovorno pravosuđe za oznaženu vladavinu prava u Crnoj Gori” koji je podržan od strane Evropske komisije posredstvom Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime