7.1 C
Podgorica
6.12.2023.

Bečić: Pljevlja su simbol jedinstva, tolerancije i međusobnog uvažavanja

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je 20. novembar – Dan opštine Pljevlja, saopšteno je iz njegovog kabineta.

“Uz izraze najdubljeg poštovanja prema svim građankama i građanima Pljevalja, predsjedniku Opštine, gospodinu Dariju Vranešu, i predsjednici Skupštine opštine, gospođi Jovani Tošić, čestitam Dan opštine Pljevlja, dragulja sjevera Crne Gore, čija bogata raznolikost i harmonija služe kao primjer cijeloj Crnoj Gori”, navodi se u Bečićevoj čestitci.

On je istakao da su Pljevlja “ne samo geografski biser naše države, već i simbol jedinstva, tolerancije i međusobnog uvažavanja različitih kultura, vjera i nacija”.

“Vaša opština je živi dokaz da su različitosti izvor snage i bogatstva, a ne razlog za razdor”, dodao je.

Bečić je kazao da “energetski potencijal, prirodne ljepote i plodna poljoprivredna zemljišta Pljevalja nisu samo resursi koje treba čuvati i mudro koristiti, već i osnova za održiv i dinamičan razvoj”.

“U vama vidimo model za očuvanje tradicije, istovremeno hrabro gledajući u budućnost, sa vizijom da Pljevlja postanu još snažniji ekonomski i kulturni centar, koji će biti prepoznatljiv ne samo u Crnoj Gori, već i šire”, piše u čestitci.

“U ovim izazovnim vremenima, vaša zajednica je svjetionik nade, pokazujući put naprijed kroz solidarnost, inovacije i posvećenost zajedničkim ciljevima. Želim vam da ovaj Dan opštine bude, ne samo proslava prošlosti, već i obnova naše zajedničke posvećenosti prosperitetnoj budućnosti”, zaključio je Bečić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime