22 C
Podgorica
24.09.2023.

Avio-helikopterskoj jedinici MUP-a opredijeliti 750.000 eura

Koordinacioni tim za zaštitu i spašavanje predložio je Vladi Crne Gore da obezbijedi dodatna sredstva za Avio-helikoptersku jedinicu MUP-a u iznosu od 750.000 eura, od čega je jedan dio predviđen za osiguranje vazduhoplova, a drugi dio sredstava za opravku aviona i helikoptera, saopšteno je nakon sjednice kojom je predsjedavala ministarka odbrane Olivera Injac.

Koordinacioni tim je, kako je saopšteno, juče održao sjednicu.

U cilju hitnog djelovanja, Koordinacioni tim, u susret predstojećoj požarnoj sezoni, razmotrio je ažurirane informacije dostavljene od strane Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Imajući u vidu da je neophodno hitno djelovanje i preveniranje većih posljedica od požara po zdravlje i imovinu ljudi, Koordinacioni tim predložio je Vladi da obezbijedi dodatna sredstva za Avio-helikoptersku jedinicu u iznosu od 750.000 eura, od čega jedan dio je predviđen za osiguranje vazduhoplova, a drugi dio sredstava za opravku aviona i helikoptera”, kazali su u saopštenju.

Savjetnik predsjednika Vlade prof. dr Vojo Laković skrenuo je pažnju na potrebu sistemskog rješavanja problema sa kojima se suočava sistem zaštite i spašavanja, te da isto zahtijeva analitičan i strateški pristup.

“Preporučio je da bi svako iz svoje nadležnosti trebalo da da puni doprinos na stvaranju održivog i pouzdanog sistema zaštite i spašavanja”, navodi se u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime