26 C
Podgorica
18.06.2024.

Australijska policija zaplijenila drogu u vrijednosti od 1,1 milijarde dolara

Policija Australije danas je saopštila da je zaplijenila drogu metamfetamin, poznat i pod nazivom kristalni met.

Vrijednost ove robe iznosi oko 1,1 milijardu američkih dolara. Roba je bila skrivena među mermernim pločama u nekoliko transportnih brodskih kontejnera, što je najveća zapljena narkotika u toj zemlji, prenosi Avaz.ba.

Više od 1.800 kilograma metamfetamina pronađeno je u kontejnerima koji su poslednjih nedelja pristizali sa Bliskog istoka u luku u Sidneju, skrivenih u mermernim pločama, saopštila je državna policija Novog Južnog Velsa, prenosi Rojters.

U posljednjoj zapljeni pronađeno je nešto više od hiljadu kilograma metamfetamina, saopštila je policija danas, nakon što je prošle nedelje zaplenjeno oko 750 kg kristalnog meta ili „leda“ kako još zovu ovu drogu, navodi britanska policija.

“Sposobnost koju je ova kriminalna organizacija pokazala, u smislu obima i veličine je ogromna. Ove brojke su zapanjujuće”, kazao je zvaničnik policije Novog Južnog Velsa Džon Votson tokom konferencije za novinare.

On je naveo da sve pošiljke potiču iz regiona Bliskog istoka sa identičnim detaljima za obje zapljene droge.

Rečeno je i da nisu podignute optužbe u vezi sa posljednjom zapljenom, ali da je policija uhapsila tri muškarca zbog droge koja je pronađena prošle nedelje.

U odvojenom incidentu, policija Novog Južnog Velsa saopštila je da je uhapsila četiri osobe nakon što je pronašla kristalni met i kokain u vrijednosti od oko 155 miliona australijskih dolara skrivenih iza farova starog automobila Bentlija isporučenog iz Kanade.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime