27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

AMSCG upozorava: Učestali odroni na putevima

Auto moto savez Crne Gore (AMSCG) upozorio je vozače na učestale odrone na putevima, kao i da vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i poštuju pravila saobraćaja.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin – Mateševo, na auto-putu saobraćaju samo putnička vozila, a ostale kategorije vozila se upućuju na magistralni put Podgorica – Kolašin preko Platija.

Na putevima u Crnoj Gori trenutno se saobraća po mokrim i klizavim kolovozima uz mjestimično smanjenu vidljivost.

Iz AMSCG podsjećaju da je u periodu od 15. novembra 2022. do 1. aprila godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu za sva motorna vozila obavezna na putevima gdje je to naznačeno signalizacijom, bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi. “Kada na ostalim djelovima i dionicama puta koji nijesu obuhvaćeni Naredbom postoje zimski uslovi (sniježne padavine, snijeg, led ili poledica na kolovozu) na vozilu moraju biti pneumatici za zimsku upotrebu na svim točkovima. Minimalna dubina šare na gazećoj površini pneumatika koji se koriste u ovom periodu je 4 mm”, ističe se u saopštenju.

Na auto-putu je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sva vozila.

Zbog odrona u mjestu Sokolovina na regionalnom putu Mojkovac – Đurđevića Tara saobraćaj je u prekidu za sve vrste vozila.

Na putnom pravcu Slijepač most – Pljevlja saobraćaj je u prekidu zbog izlivanja rijeke Ljuboviđe.

Zbog odrona na regionalnom putu R-13 Kolašin – Mateševo na auto-putu saobraćaju samo putnička vozila, a ostale kategorije vozila se upućuju na magistralni put Podgorica – Kolašin preko Platija.

Na magistralnom putu putu Mojkovac – Bijelo Polje u mjestu Mijatovo kolo zbog klizišta obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila..

Na magistralnom putu M-5 dionica Rožaje –Špiljani u toku je rekonstrukcija puta. Od 16. do 31. januara zbog radova dolaziće do obustava saobraćaja za sve vrste vozila radnim danima u terminima od 08.30 do 11.30 i od 13.30 do 16.30. Subotom i nedjeljom saobraćaj će se obustavljati u terminu od 09.00 do 15.00 sati.

Zbog radova na rekonstrukciji dijela magistralnog puta M-4 dionica centar Tuzi (od skretanja za Šipčanik do planiranog kružnog toka-Faza 1) došlo je do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila. Za vrijeme totalne obustave saobraćaja, saobraćaj će se odvijati lokalnim saobraćajnicama .

Na magistralnom putu Podgorica – Bioče od 9. do 31. januara odobrava se promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, kao i povremena obustava ne duža od 15 minuta zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara Vilija Branta (od ukrštanja sa Mosorskom ulicom do kružnog toka -skretanje za auto-put)

Od 1. januara do 30. aprila na magistralnom putu M-11 Lepetani – Tivat – Krtolska raskrsnica, u mjestu Donja Lastva, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu izvođenja radova.

Promijenjen je režim saobraćaja od raskrsnice Podgorica – Cetinje – Nikšić do Komanskog mosta.

“Na auto-putu saobraćaj se obavlja bez izmjena u režimu saobraćaja. Apelujemo na vozače da voze oprezno u skladu sa ograničenjima brzine i uz držanje propisanog rastojanja između vozila”, poručili su iz AMSCG.

Intenzitet saobraćaja je umjeren na putevima van gradskih sredina.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile teže povrede, a pet osoba lake povrede.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020/234-999 i 063/239-987.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime