21.1 C
Podgorica
26.05.2024.

Američka Agencija za hranu i ljekove odobrila Fajzer tablete protiv kovida-19

Američka Agencija za hranu i ljekove (FDA) dala je potpuno odobrenje za “Paxlovid” Fajzerovu tabletu protiv kovida-19. Tableta je namijenjena odraslima koji imaju visoki rizik od težeg oblika bolesti uzrokovane koronavirusom.

Odobrenje za tabletu, prvotno odobrenu za hitnu upotrebu krajem 2021, omogućiće doktorima veću fleksibilnost u propisivanju tablete odraslim osobama s teškim simptomima kovida-19.

“Današnje odobrenje pokazuje da je Pakslovid zadovoljio rigorozne standarde agencije za sigurnost i učinkovitost, te da ostaje važna opcija liječenja za ljude s visokim rizikom od napredovanja do teškog oblika kovida-19”, rekla je Patricija Kavazoni iz FDA.

Podaci koje su predstavili FDA i Fajzer pomogli su u ublažavanju zabrinutosti oko mogućeg povratka kovida-19 nakon petodnevnog liječenja Pakslovidom.

Evropska agencija za ljekove odobrila je ovu tabletu za lječenje odraslih osoba koje su ugrožene od težeg oboljenja još prošle godine. Fajzer je jedna od kompanija koja je među prvima napravila i vakcinu protiv koronavirusa.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime