30.9 C
Podgorica
24.07.2024.

Ambasada SAD u CG: Marović da se vrati u CG i suoči sa pravdom i javnošću od koje je otimao

Marović treba da se vrati kući u CG i suoči sa pravdom i javnošću od koje je otimao. Politički lideri moraju promovisati javno dobro, a ne lične interese, dok im oni koji ih podržavaju ne smiju dozvoliti da zloupotrijebe svoje pozicije time što neće biti kažnjeni, prenose Vijesti.

“Današnjim mjerama američkih ministarstava finansija i vanjskih poslova, označavaju se akteri na Zapadnom Balkanu koji ugrožavaju regionalnu stabilnost kroz korupciju, kriminalne aktivnosti i destabilizaciju. Označavanjem Svetozara Marovića, Amerika jasno kaže da je nekažnjivost neprihvatljiva”, poručili su iz Ambasade SAD na Tviteru.

Američka vlada uvela je ekonomske sankcije protiv nekadašnjeg visokog funkcionera Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozara Marovića, zbog, kako je saopšteno, destabilizirajućeg i koruptivnog djelovanja u regionu.

“Politički lideri moraju promovisati javno dobro, a ne lične interese, dok im oni koji ih podržavaju ne smiju dozvoliti da zloupotrijebe svoje pozicije time što neće biti kažnjeni”, naveli su iz Ambasade SAD.

Oni su dodali da ukoliko ne počne rješavanje endemske korupcije, koja drži Crnu Goru u bezizlaznoj situaciji godinama, ona će nastaviti da sprečava prosperitet Crne Gore, slabi demokratiju i ometa njen napredak ka EU.

“Građani Crne Gore zaslužuju mnogo bolje”, poručili su iz Ambasade SAD.

Poručili su da će nastaviti da koriste prikladne mjere kako bi promovisali odgovornost aktera u Crnoj Gori, širom regiona i globalno.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime