15.9 C
Podgorica
25.05.2024.

Aleksandar Mijajlović će se braniti sa slobode

Vanraspravno vijeće podgoričkog Višeg suda odlučivalo je po žalbi koju je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) izjavilo na rješenje sudije za istrage kojim je podgoričkom biznismenu Aleksandru Mijajloviću prihvaćeno jemstvo u iznosu od 1,1 milion eura da bi se sa slobode branio od optužbi za šverc cigareta, saopšteno je Portalu RTCG iz Višeg suda.

Mijajlovića će pustiti se da se brani sa slobode kada se upiše imovina predložena za jemstvo.

Prethodno je Viši sud u Podgorici prihvatio jemstvo za biznismena Aleksandra Mijajlovića na koje je SDT uložilo žalbu.

Podsjetimo, odbrana Mijajlovića predložila je u martu Višem sudu u Podgorici da ga uz jemstvo od 1.112.000 eura puste da se brani sa slobode.

Kako je Portalu RTCG tada saopštio jedan od advokata Mijajlovića, Stefan Jovanović, ponuđeno jemstvo se sastoji u nekretninama koje su vlašnistvo porodice, kumova i prijatelja okrivljenog.

“Glasi na ukupan novčani iznos od 1.112.900,00 eura i sastoji se u konstituisanju hipoteke na nepokretnostima čije je porijeklo nesporno i zakonito o čemu su uz predlog dostavljeni dokazi”, kazao je Jovanović.

Mijajlović je uhapšen 18. februara zbog sumnje da je sa još jednom osobom formirao kriminalnu organizaciju radi krijumčarenja duvanskih proizvoda.

Pored Mijajlovića uhapšeni su policajci Milenko Mića Rabrenović, Radoje Rabrenović, Dragan Backović i Mirko Mijušković, zatim Dejan Jokić, Golub Vojinović, Milan Vukadinović, Zoran Žuti Đukanović, Milan Rogač i Mileta Simanić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
IzvorRTCG
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime