20.1 C
Podgorica
25.06.2024.

Advokat Martinović: Svjedoci potvrdili izjavu i odbranu Jelene Perović

Advokat Nikola Martinović kazao je u izjavi za portal Dan da je svih sedam svjedoka, koliko je do sad saslušano, potvrdilo odbranu direktorice ASK Jelene Perović.

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović prisustvovala je jutros saslušanju svjedoka u SDT, povodom istrage koja je pokrenuta protiv nje. Jutros su saslušana dva svjedoka, a do sada ukupno sedam njih.

Kako je advokat Nikola Martinović kazao za portal Dan, svi oni su potvrdili odbranu i izjavu Perović, a ovih dana nastavlja se saslušanje još nekoliko njih.

Podsjećamo, Perović nadležni organi sumnjiče za produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja. Ona je uhapšena na radnom mjestu.

Nakon saslušanja pred specijalnim tužiocem određeno joj je zadržavanje do 72 sata, međutim, nakon saslušanja kod sudije za istrage, 19. aprila, puštena je da se u nastavku postupka brani sa slobode.

U istrazi protiv Perović saslušaće skoro sve zaposlene u ASK: SDT pita za nekorišćeni softver plaćen preko 200.000?

– Nakon pretresanja kancelarije i službenog vozila, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su lišili slobode J.P, direktoricu Agencije za sprječavanje korupcije, zbog osnova sumnje da je, tokom prošle i do aprila ove godine, učinila produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja – saopštio je ranije državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime